Tipy, jak si vyrobit čarodějnický kostým na pálení čarodějnic

Pálení čarodějnic patří k tradičním oslavám, které se dodržují převážně na vesnicích a v menších městech. Koná se 30. dubna a je spjato s tancováním okolo ohně a různými soutěžemi pro děti. Podle tradic byl oheň vždy rozděláván na kopci a v průběhu večera na něm vesničané upálili figurínu ze slámy, která měla ztělesňovat čarodějnici. Tento zvyk měl vést k prosperitě a ochraně úrody. A ačkoliv se dnes již tyto tradice nedodržují tak jako kdysi, z původní podoby nám alespoň zůstalo převlékání za čarodějnice.

A protože se pálení čarodějnic těší čím dál tím větší oblibě, připravili jsme pro vás několik návodů na čarodějnický kostým, který můžete vyrobit jak svým dětem, tak i sobě.

Co žádné pořádné čarodějnici nesmí chybět?

Kromě čarodějnického kostýmu skládajícího z šatů nebo sukně a topu, budete potřebovat koště a čarodějnický klobouk. Pokud nevíte, jak klobouk vyrobit, pak se podívejte do našeho návodu na výrobu čarodějnického klobouku. Dále se vám mohou hodit různé doplňky, jako je paruka a špičatý nos. Jak na masku se špičatým nosem jsme také psali článek.

1. Kostým čarodějnice ze starého trička

Staré oblečení při výrobě kostýmů vždycky dobře poslouží. Na výrobu kostýmu čarodějnice budete potřebovat jedno větší tričko v černé barvě, jehož spodní okraj nastřihejte na proužky. Jakmile tričko vyperete, proužky se zkroutí a budou působit hezky nedbale. Na tričko můžete dále našít hvězdičky vystřižené z jiného obnošeného oblečení, anebo na tričko vyzkoušet batikovanou techniku, která bude ve výsledku působit jako pavučiny. Hezky také vypadají šaty přepásané velkým páskem nebo provazem. Na rameno nebo na šaty můžete dále přišít plyšovou myš nebo jiné dekorace.

Trochu sofistikovanější kostým čarodějnice lze vytvořit z filcu. Pokud však dekorační filc nemáte, opět můžete využít starého černého trika. Do něho vystřihejte libovolné otvory a prostřihněte rukávy tak, aby z látky vzniklo jakési pončo. Na vystřihování otvorů si dejte záležet, pokud je budete dělat v pravidelných řadách a vzdálenostech od sebe, vytvoříte krásnou pavučinu.

carodejnicky-kostym

2. Sukně z odpadkových pytlů

Velice efektivní a vzdušnou sukni lze vytvořit z proužků nastřihaných z pytlů na odpadky. Ty by měly být dvakrát tak dlouhé, než chcete mít hotovou sukni, neboť se proužky navazují na stuhu, která pak bude okolo pasu. Pytle nemusí být pouze černé barvy. Podrobný návod můžete vidět ve videu.

3. Šaty z plátěného pytle

I obyčejný jutový nebo odpadkový pytel lze použít na výrobu dětského kostýmu čarodějnice. Stačí když do něj uděláte otvor na hlavu a v místě rohů pytle díry na ruce. Na závěr šaty přepásejte páskem nebo provazem a máte hotovo! Celá výroba kostýmu vám nezabere víc než 10 minut.

kouzelník

4. Kostým s tylovou sukní

Vždy když nevíte, jak daný kostým vytvořit, sáhněte po tylové sukni v odpovídající barvě. K černé tylové sukni stačí již jen obléct černý top, čarodějnický klobouk a dlouhé pruhované ponožky a máte dětský kostým na světě. Nezapomeňte také na to, že tylové sukně jsou dostupné i pro dospělé, takže můžete mít stejný kostým jako vaše malá holčička.

Když máte kostým hotový…

Na závěr nezapomeňte na make-up, kterým rozhodně nešetřete. Černou tužkou zvýrazněte oči a namalujte pořádnou bradavici na špičku nosu. Tváře a čelo načerněte barvou na obličej jako od sazí. Hezky vypadá i černá rtěnka. Výrazný make-up podtrhněte rozcuchanými vlasy nebo parukou v černé nebo šedé barvě.

Zdroje:
https://www.deliacreates.com/
http://ohhappyday.com/
http://bhg.com/
https://simpleasthatblog.com/

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *