Akicon – všechno špatně

Máte doma svůj kostým z Halloweenu a je pro vás škoda ho brát pouze jednou za rok? Já vám teď představím různé festivaly, kam si svůj kostým můžete vzít víckrát než jen jednou za rok.

Nejdřív bych vám ráda představila sortu lidí, kteří na takové festivaly chodí nejvíce, to proto, že se na ně budu odkazovat jak v tomto článku, tak jistě i v dalších.
Lidé, kteří si svůj kostým vyrábějí nebo i kupují si říkají cosplayeři. Nebudu vás nudit přesnými definicemi slova cosplay. Zkrátka si řeknete, jakou postavu chcete vytvořit. Já jsem začala s Harley Quinn a její komiksovou verzi. Ušila jsem červenočerný overal, čepičku a pak jsem na internetu našla, jak se správně nalíčit. Druhá stránka toho byla, že když něco takového vytvoříte, měli byste s tou postavou splynout, to znamená, že ve chvilce, kdy máte kostým na sobě musíte se jako daná postava chovat. Samozřejmě jsem nebyla takový vražedný blázen, ale stálý úsměv na tváři a interakce s lidmi v jejím stylu stála za to! Stanete se v té chvilce takovým hercem. A to je vlastně náplní i koníčkem.

Teď tedy přejděme k akci jako takové.

Akicon měl letošní téma „Všechno špatně“ a bylo to dokonalé téma, už jen proto, že jsem zapomněla spoustu věcí doma, a hlavně i telefon v autě, které mi odjelo před nosem.
Každoročně se pořádá v KC Zahrada, která se nachází blízko Chodova. Jedná se o víkendový festival, na který potřebujete lístek, který stojí od 450 – 650,- záleží zdali ho stihnete v předprodeji. Co za takovou cenu můžete na Aki najít?

Uvnitř se nachází spousta přednášek, workshopů, soutěží a promítání. Na přednáškách můžete zjistit užitečné informace o focení, výrobě kostýmu a doplňků, nějaké zajímavosti ve světe her, komiksu nebo anime.
Spousty stánků, kde si můžete koupit nějaké akční figurky, komiksy, polštáře s motivy nebo třeba jídlo i pití – sushi, klobásy, guláše – zkrátka celý sortiment českého a japonského jídelníčku. Ve stánku s jídlem můžete mnohdy ochutnat nějaké japonské speciality, ke kterým se normálně nedostanete.
Na workshopu si můžete za pomoci zkušených cosplayerů vytvořit nějaký doplněk nebo se naučit nový postup výroby.
Do soutěže se musíte předem přihlásit se svým kostýmem a jeho výhry jsou někdy finanční nebo ve formě dárkových poukazů. Na soutěži musíte předvést nějakou scénku, která je daná vaším kostýmem.

Na akci je spousta fotografů, kteří si vás rádi s vaším souhlasem vyfotí. Nebo si můžete sami předem nějakého fotografa domluvit.
Pro mě je taková akce hlavně o tom, že jste takový malý herec v kostýmu a zároveň potkáte spoustu nových lidí a potkáte i své přátelé. Je to hlavně o srandě a získání nových zkušeností. Přijít na takovou akci může opravdu kdokoliv a nemusí mít ani kostým. Pokud jste fanouškem takových věcí jako jsou komiksy, anime, hry nebo třeba jen jídla, pak je taková akce dělaná přesně pro vás!

A co o takové akci říkají návštěvníci?
,,No, tak mně se opravdu líbilo jak všichni byli tak přátelští, jak každý každému dával komplimenty i když se navzájem neznali.“
,,Na akci jezdím už tři roky, a stále je to boží a úžasný! Všichni přátelští a hlavně člověk vidí ty úžasné cosplaye a má chuť se v tom svém ještě zdokonalovat.“
,,Nejvíc na Aki miluju, že mají levné pivo. Ne, dělám si srandu, i když jen tak na půl. Hlavně mám rád, že se vidím se svými pražskými přáteli po tak dlouhé době. Člověk pokecá.“
,,Prostě boží!“

Za fotky děkuju:
Instagram: chesire_cat17, tsukiyamama

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *