Vytvořte pomocí make-upu masku klauna: návody, tipy a triky

Ke karnevalům a různým halloweenským oslavám jednoznačně patří klauni. Ať už zlí či ti hodní. Pokud jste také přemýšleli o tom, že se na jednu takovou akci vypravíte v kostýmu klauna, pak se vám určitě budou hodit naše rady a tipy, díky kterým masku klauna snadno vytvoříte! O tom, jak vyrobit kostým klauna pro děti či dospělé, jsme již článek psali.

Veselý klaun aneb Barvy v hlavní roli

Typický dětský klaun z omalovánek a obrázkových knih, jehož líčení je vhodné i pro úplné začátečníky – takovou masku vytvoříte prostřednictvím našeho prvního návodu.

Co budete potřebovat:

Návod:

Začneme rovnou pusou, kterou pomocí bílé barvy nakreslíte pořádně velkou část okolo pusy. Červenou tužkou nebo rtěnkou načrtnete a poté vybarvíte široký úsměv v bílé ploše. Na jablíčka namalujte pořádně výrazné kruhy, které naznačí roztomilé červené tvářičky. Nos zakryjte velkou červenou bambulkou. Kolem očí nakreslete dva velké bílé kruhy. Obočí budete mít zakryté bílou barvou, přejděte proto hned na další krok, kterým jsou vlasy. Vlasy překryjte bláznivou parukou a váš look je hotov.

Náš tip pro dokonalý vzhled: Nezapomeňte, že se žádný kostým klauna neobejde bez hravých doplňků. K tomu vám může například skvěle posloužit velký barevný motýlek na krk nebo límec okolo krku. Trochu dynamiky do tváře dostanete pomocí třpytek a lesklých líčidel.

Maska strašidelného klauna na Halloween

Na to, abyste se ocitli v kůži hororového klauna nepotřebujete mít na obličeji všechny barvy a tvary světa. Někdy to platí přesně naopak. Tento makeup ocení hlavně lidé s malou sbírkou líčidel a začátečníci.

Co budete potřebovat:

  • make up ve vašem, nebo světlejším odstínu
  • rtěnku v černé nebo červené barvě, bílou a černou barvu na obličej

Návod:

Začněte svým denním líčením. Budete potřebovat dokonalou pleť. Zakryjte ji proto o odstín světlejším make-upem. Vyhněte se jakýmkoliv výrazným barvám. Těch si za chvíli užijete dost. Pod oči si nakreslete černé trojúhelníky. Velikost můžete zvolit libovolnou. Trojúhelníky hodně protáhněte dolů, až na úroveň špičky nosu. Na horní hranu obočí napojte další černý trojúhelník. Měl by vypadat stejně, nebo alespoň podobně, jako ten spodní. Na špičky všech trojúhelníků nakreslete malé černé tečky. Na nos nakreslete menší černé kolečko, které bude zobrazovat nos klauna. Ústa si budete muset opět trochu změnit. Protáhněte je do strany a udělejte jim tak důraznější a strašidelnější tvar. Vyplňte je rudou rtěnkou a okraje vystínujte černou. Bílou tužkou nebo linkou dokreslete odlesky.

klaun

Hororový klaun z filmu To

Hororový klaun Pennywise je oblíbeným vzorem pro spoustu halloweenských looků. Zkuste si ho taky a vytvořte strašidelný kostým klauna, kterého se všichni leknou. Začněte s bílou nebo velmi světlou barvou, kterou naneste na celý obličej, uši a krk. Červenou rtěnkou „nafoukněte“ rty a koutky úst prodlužte jemnou červenou čárou na každé straně až pod oči. Zbytek červené čáry nakreslete nad obočím, které je překryto bílou vrstvou barvy. Oči vystínujte černým stínem, hlavně pod očima. Nos vybarvěte červenou barvou a máte hotovo. Doplnit můžete parukou, límcem harlekýna nebo barevnými kontaktními čočkami.

Maska klauna bez líčidel

Pokud se vám líčit nechce, ale přesto toužíte po kostýmu klauna, vyzkoušejte gumovou masku. Díky ní budete mít rázem vše hotové a nebudete se muset s líčením obtěžovat. Dnešní gumové masky klauna jsou opravdu věrohodné, takže s nimi zaručeně vylekáte všechny své známé.

Zdroj obrázků:
www.society19.com
https://cz.pinterest.com/

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *