Podtrhněte módu 80. let retro účesem: návody, rady a inspirace

Čeká-li vás ples ve stylu nezapomenutelných 80. let, vylaďte svou image k dokonalosti díky dobovému účesu. Správnou volbou je účes s co největším objemem. Ten perfektně podtrhne váš diskotékový outfit! Zajímá vás, jak ho vytvořit? V následujícím článku se to dozvíte.

Hranice vkusu tehdy sahala mnohem dál než v dnešní době. Proto se nám oblečení a celkově móda 80. let zdá leckdy přehnaná a příliš extravagantní. Pokud se ale na retro ples chystáte, nic jiného vám nezbývá. Nejzásadnější tenkrát byly objemné účesy, kterých se dosahovalo natupírováním nebo trvalou. Hlavní ozdobou do vlasů byla pestrobarevná čelenka, jež většinou barevně ladila s potítky na rukou nebo návleky.

Móda 80. léta

Vytvořit dámský účes ve stylu 80. let není nic složitého. Některé složitější kreace sice vyžadují trochu cviku, avšak základní účes zvládne každý. A pokud přece jen ne, vždycky tady pro vás jsou praktické paruky v různých délkách a barevných provedeních. Rozhodně se ale nedržte při zemi. 80. léta jsou výstřední a zábavná. Kromě toho by vaším hlavním heslem na tematickém plese mělo být: „Bejby nebude sedět v koutě!“

Mullet – legendární účes 80. let

Osmdesátkám jednoznačně vládl král účesů mullet. Kdo ho neměl, jako by ani nebyl. Nezáleželo ani na tom, zda jste muž či žena. Jedni z prvních průkopníků tohoto typického účesu byli lidé z hudební a umělecké branže. V tehdejším Československu jej však proslavil Jaromír Jágr. Proto když se řekne „na Jágra“, všichni vědí, o jaký účes se jedná. Mullet však nese i jiné celkem nelichotivé názvy jako „deka“, „záclona“, „čolek“ a mnoho dalších.

Účes mullet je také někdy označován heslem „vpředu byznys, vzadu párty“, který přesně vystihuje jeho podobu. Vpředu a po stranách hlavy byly vlasy ostříhány na krátko, kdežto vzadu byly dlouhé až na ramena. Modifikací tohoto pro 80. léta typického účesu je tzv. skullet, kdy jsou vlasy na temeni hlavy vyholené nebo vyplešatělé.

Účes 80. léta

Pojďte se s námi podívat na několik jednoduchých účesů, kterými se můžete inspirovat při přípravě na retro party.

Vlny, kudrlinky, krep

Objemnými vlnitými vlasy rozhodně nic nezkazíte. Zvlášť, pokud je hodíte na jednu stranu, nebo vytáhnete nahoru vlásenkami či výraznou gumičkou. V kurzu byla samozřejmě trvalá na všech vlasových délkách, tupírování, vlny nejrůznějších velikostí, asymetrické patky a silné nánosy laku, aby objem vydržel co nejdéle. K extravagantním účesům se řadil špičatý rozcuch.

Inspirovat se můžete hvězdou ze seriálu Sexu ve městě – Sarah Jessica Parker, která ve svých mladých letech nosila kudrlinky s velkou oblibou. Slušet vám také určitě bude účes na způsob Sandy z Pomády, který je na pomezí 70. a 80. let – ideální proto bude na retro párty 70. a 80. let. Pokud jsou ale tématem vašeho plesu pouze 80. léta, pak se spíše nechte inspirovat filmem Bony a klid.

Ponytail

Pro dlouhovlásky je nejjednodušším řešením účes zvaný Ponytail, který v překladu znamená „ocas poníka“. Ten skvěle přečká celou párty a sluší všem ženám bez výjimky. Zároveň vám v něm pěkně vynikne dobové líčení.

ponytail

Na závěr nezapomeňte na výrazný make-up a barevné doplňky

Na závěr nezapomeňte účes doplnit vhodným osmdesátkovým líčením. Nejčastěji se nosily sytě modré stíny na horním víčku vytažené až k obočí, dále svítivě růžová rtěnka a červená tvářenka. V oblibě byla také barevná bižuterie v podobě čelenek, velkých náušnic a korálů. Pásky byly široké i úzké a zdůrazňovaly pas.

Vše potřebné najdete na Partyzon.cz v kategorii Retro 80. léta

Zdroje:
https://hairstylesall.club/

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *