Halloweenské líčení na klauna Pennywise

Halloween se kvapem blíží a vy stále nemáte vybraný kostým? Co třeba hrůzostrašný klaun Pennywise z hororu To? My vám přinášíme jednoduchý postup jak si takovou masku namalovat na obličej.

Budete potřebovat:

  • Bílou barvu na obličej
  • Lepidlo na papír v tubě
  • Červenou barvu na obličej
  • Černé stíny
  • Štěteček
  • Houbičku
  • Vodu

Postup

 Poznámka na začátek: Pokud použijete vodou ředitelnou barvu na obličej, je důležité si k tomu vzít kalíšek vody. Pokud nanášíte barvu rovnou z tuby – pak voda není potřeba.

  1. Vezměte obyčejné lepidlo na papír a pořádně jím projeďte skrz obočí. Potřebujete, aby se vám vytvořila tlustá vrstva lepidla a vaše obočí se pod tou vrstvou skrylo. Použijte štětec na obočí, kterým ho učešete a nechte zaschnout. Pennywise totiž obočí nemá a my ho potřebujeme zakrýt bílou barvou. Lepidlo nám takto dovolí na něho malovat. Nebojte, vše jde dolů mýdlovou vodou.
  2. Bílou barvu naneseme na obličej. Doporučuji ji takzvaně „na ťupkat“ – vytvoří to mnohem lepší krycí efekt, než kdybychom barvu natírali. Nejlépe po zaschnutí první vrstvy naneste druhou, aby byla barva více bílá a lépe kryla. Kolem očí trochu vynecháme.
  3. Vezměte černé stíny a štětečkem naneste na oční víčka i pod – zkrátka, všude kde jste vynechali kolem očí bílou barvu. Můžete dodat i tužku na oči, aby byl efekt ještě víc tmavší.
  4. Máme černé oči, zaschlý bílý obličej, takže teď vezmeme červenou barvu a štěteček. Budeme dělat dlouhé táhlé čáry od obočí až k puse. Odhadem si nejdřív načrtněte tečkami nejvyšší body, aby byly čáry stejné. Pak jednoduše štětečkem a červenou barvou uděláme linii od obočí přes oči, od očí půjdeme šikmo k líci a od líce ke koutku úst. Doporučuji si vzít fotku originálního Pennywise, abyste viděli přesnou linii čar.
  5. Červenou barvu neuklízíme, protože s ní nakreslíme hezký červený nos. Pouze okolí špičky k nozdrám.
  6. Vše je zaschlé, tak v posledním kroku domalujeme červená ústa. Můžeme buď rtěnkou nebo, jako my, barvou na obličej – je však důležité se neolizovat!

Sami vidíte, že je to naprosto jednoduché, hlavní roli hrají jen bílá a červená barva. Zvládne to každý!

Pokud jste se rozhodli pro paruku tak my použili tuto: https://www.partyzon.cz/cervena-paruka-klaun-s-plesi/

A pokud nemáte vyrobený kostým a hledáte nějaký pěkný a zajímavý, pak bychom vám doporučili tuto alternativní verzi k Pennywisovi: https://www.partyzon.cz/kostym-strasidelny-klaun-to/

Nebo pro dámy: https://www.partyzon.cz/damsky-kostym-horor-klaun-it/

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *