Nevíte, jak vyrobit korunku pro princeznu? Vyberte si jeden z našich návodů

Korunka spolu s šaty tvoří základ dokonalého kostýmu princezny. Dnes vám ukážeme 5 návodů na korunky pro princezny, které hravě zvládne vyrobit každý. Vaše malá holčička ji pak jistě ráda využije na maškarní ples, na tematickou narozeninovou oslavu či na prosté hraní s kamarádkami. Kupovat ji již hotovou nemusíte. Poradíme vám, jak princeznovskou korunku vyrobit z předmětů, které najdete doma. Při jejím tvoření si zaručeně užijete zábavu a strávíte příjemný čas s rodinou. Do výroby korunky totiž můžete zapojit i děti.

Korunka z papíru na čelence

Co budete potřebovat:

  • barevný papír / bílý papír, pastelky, fixy, vodovky
  • tužka
  • nůžky
  • lepidlo
  • čelenka
  • tavná pistole – pokud chcete, můžete stejným způsobem použít ruličku od toaletního papíru, ušetříte si tak lepení
Korunka z papíru

Postup výroby:

  1. Na barevný papír (nejlépe žlutý, růžový nebo fialový) si nakreslete obrys korunky. Pokud nemáte dostatečnou fantazii, jistě vám přijde vhod i vytištěná verze. Korunku načrtněte tak, aby byla menších rozměrů, protože ji budete lepit na čelenku. Zároveň neopomeňte šířku hlavy vašeho dítěte.
  2. Pokud jste si vybrali bílý papír, teď je ta správná chvíle na vybarvení. Na korunku si můžete namalovat nebo nalepit detaily ve tvaru diamantů různých velikostí, barev a tvarů. Zajímavým a jedinečným způsobem je vystřihnutí ornamentů přímo do korunky.
  3. V tuto chvíli byste měli být se svým výtvorem spokojení. Jestli tomu tak není, korunku si ještě poupravte. Máte-li vše hotové, pusťte se do stříhání. Vystřihněte tvar korunky, který jste si již na začátku načrtli na papír.
  4. Oba konce korunky si přilepte lepidlem nebo lepicí páskou. Abyste prodloužili životnost korunky, použijte na slepení konců obojí. Samozřejmě vše slepte tak, aby spoj byl co nejméně vidět a tedy i co nejméně poutal pozornost.
  5. Korunku spojte s čelenkou tavnou pistolí. Nalepit ji můžete klidně i mírně ke straně. Dosáhnete tak zajímavého a neobyčejného looku.
Princeznovská korunka

Korunka z papíru spojená gumičkou

Co budete potřebovat:

  • barevný papír / bílý papír, pastelky, fixy, vodovky
  • tužka
  • nůžky
  • dlouhá, úzká guma

Postup výroby:

  1. Na barevný papír si nakreslete tvar korunky. Obrys musí být menší jak obvod hlavy.
  2. Pokud potřebujete, korunku vybarvěte a nalepte na ni kamínky a třpytky. Můžete si na ní namalovat nebo nalepit diamanty různých velikostí, barev a tvarů.
  3. Pusťte se do stříhání. Vystřihněte tvar korunky, který jste si již na začátku načrtli. Pro vylepšení zkuste vystřihnout různé tvary přímo do korunky.
  4. Na obou koncích do korunky udělejte malou dírku ostrým předmětem, například nůžkami. Vzniklým otvorem na obou stranách provlékněte gumičku a udělejte malý uzel. Když bude uzel menší než dírka, přidejte další uzly na stejné místo. Tím se uzel zvětší.

Podobně můžete postupovat s dekorativní látkovou plstí (filcem), ze kterého korunku jednoduše vystřihnete a vzadu ji gumičkou svážete.

Krásné a vzdušné tutu sukně v různých barvách a velikostech pro dcery i maminky najdete na Partyzon.cz 

Návod korunka

Korunka z drátu a korálků

Co budete potřebovat:

  • tenký, ohebný drát
  • spoustu korálků
  • kleště

Postup výroby:

  1. Drátu dejte tvar korunky pomocí kleští. Kleštěmi si můžete vymyslet jakýkoli tvar budete chtít. Barvu drátu si můžete zvolit i vy sami tím, že si ho natřete barvou. V obchodech si ale můžete zakoupit už rovnou barevnou variantu.
  2. Z konců drátu si navlečte korálky všech barev, tvarů a velikostí, které korunce dodají na kráse.
  3. Konce drátu zahněte, aby vám korálky nevypadly.
Korunka z korálků

Korunka z kartonu

Co budete potřebovat:

  • karton
  • tempery
  • tužka
  • nůžky
  • tavná pistole / lepidlo, izolepa

Postup výroby:

  1. Na karton si nakreslete obrys korunky. Její velikost by měla být rovna šířce hlavy. Neměla by ji však přesahovat, aby nepadala. Pokud nechcete korunku přes celou hlavu, můžete obvod zmenšit.
  2. Vybarvěte korunku. Vyhrajte si s detaily a nechte vyniknout svůj umělecký talent. Na korunku si můžete namalovat nebo nalepit jakékoli detaily.
  3. Pusťte se do stříhání. Vystřihněte si tvar korunky, který jste si již na začátku načrtli.
  4. Konce vašeho kartonového díla slepte lepidlem, izolepou anebo tavnou pistolí. Tavná pistole bude nejspíš nejlepší možnost, protože karton je silný a obyčejné lepidlo by ho nemuselo udržet.

Zajímavého efektu docílíte nalepením peříček, krajky nebo načechraného tylu na spodní okraj korunky.

Korunka princezny

Korunka z PET lahve

Co budete potřebovat:

  • průhlednou dvoulitrovou PET lahev
  • třpytivá barevná lepidla
  • lepicí pásku
  • papír
  • nůžky

Postup výroby:

  1. Na papír si nakreslete předlohu korunky nebo si vytiskněte šablonu z internetu.
  2. Najděte si rovné místo plastové lahve a z ní vystřihněte válec. Jeho výška bude odpovídat výšce korunky. Počítejte s tím, že musíte nechat nad i pod korunkou 5 mm místa.
  3. Izolepou připevněte šablonu nebo obrázek korunky dovnitř vystřižené části lahve.
  4. Třpytivým lepidlem obtáhněte všechny linky korunky. Vybarvěte diamanty a všechny detaily na korunce.
  5. Třpytky nechte zaschnout alespoň na 2 hodiny.
  6. Pomocí nůžek odstřihněte přebytečný plast. Nechte ale 5 mm okraj. Vzadu nechte asi centimetrový pásek, který můžete na konec přestřihnout, aby se korunka rozevřela a lépe nasazovala na hlavu.
  7. Čelenku připevněte do vlasů pomocí sponek.
Korunka z PET lahve

Co se ke korunce bude hodit?

Každá princezna potřebuje své princeznovské šaty. Nechte barvu šatů na vaší malé holčičce, anebo ji pořiďte růžové, fialové či modré – tyto barvy patří k nejoblíbenějším. A jaké doplňky by se vám ještě mohly hodit? Takové malé bílé rukavičky zvládnou udělat s finálním vzhledem mnohé. Paruka naopak dokáže přidat na věrohodnosti a proměnit vaši malou v jakoukoli princeznu. Bílá zapletená paruka ji promění v Elsu, dlouhá blonďatá ve Zlatovlásku. V tmavě hnědé bude vypadat Jako Bella z Krásky a zvířete a v zrzavé paruce jako Anna z Ledového království.

Zdroje obrázků:
https://cutefetti.com/
http://takingcareofmonkeybusiness.com
https://www.deviantart.com/
https://paperplateandplane.wordpress.com

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *