Fantasy focení kalendáře

Možná někdy přemýšlíte nad tím, kam všude můžete svůj kostým využít. Já vám teď ukážu, že nabídky mohou přijít ze všech různých stran.

V pondělí večer pípl mobil, přišla mi zpráva.

 „Ahoj, hele vypadl mi člověk na fantasy focení ve spolupráci s asociací chovatelů miniaturních koní, neměla bys zájem?“

No, co byste si pod tím představili vy? Pro mě to byla neuvěřitelně skvělá nabídka, kterou jsem rozhodně nemohla odmítnout a teď se o ní podělím i s vámi, abyste věděli, že vaše kostýmy můžete využít i jindy než na Halloween!

Krok první byl vybrat narychlo kostým. Doma jsem měla umělé elfí uši a šaty z maturitního plesu. Internet mi poradil nějaké nápady ohledně temného líčení a voala! Elfí temná princezna byla na světě.
Ve středu ráno už jsem měla tedy vše připravené a mohla vyrazit do Prahy za kamarádkou, která mi takovou věc nabídla.
Než jsem našla správný autobus, tak málem odjel. Než jsem našla správnou tramvaj v Praze, tak naštěstí neodjela, ale nervy mi už trochu pracovaly. Nakonec jsem se dostala na místo určení, kde jsme se všichni připravili na cestu v kostýmech.
Vše se fotilo na zámku Konopiště v zámecké zahradě. Celé Konopiště, jako u většiny hradů a zámků, bylo postaveno do šíleného kopce. A já samozřejmě musela mít ty nejvyšší boty světa! Takže to bylo stále dokonala, zout boty – dostat se na místo záběru – nasadit boty. Přiznám se, že já zkrátka neumím na vysokém podpatku, ale alespoň jsem pobavila většinu obecenstva. Pak už to šlo ráz na ráz. Tady si stoupni a tvař se hezky. Po celých dvou hodinách jsem si uvědomila to, že se dostává takové malé vyčerpání. Nakonec vše dopadlo krásně a záběry byly jako z pohádky!
Společně se mnou tam byla Sabira Lawern jako druidka a Ferry Wajdik jako poeta Marigold. Oba dva si své kostýmy ušili sami a já před nimi smekám všechny klobouky světa!

Celé to zorganizovala paní Jarmila Podzemská, která jak sama říká, se musela narodit jako chovatel. Více jak třicet pět let chovala psy. Posledních dvanáct let chovají i koně. Jsou hrdými majiteli klisny irského coba a sedmnácti úžasných miniaturních koní, které nemají importované jen z Evropy, ale i z USA. Jejich chovatelská stanice Bohemia Acra už má na svém kontě přes 120 ocenění nejlepší chovatelská stanice ve více než dvanácti zemí Evropy.
Mezi její koníčky patří fotografování, grafika – a to vše vedlo ke snu tvořit vlastní kalendář. Tento je již pátý a paní Jarmila si splnila sen mít kalendář ve fantasy tématu.

Kdokoliv by měl zájem o tak nádherný kalendář, jehož výdělek půjde právě na chov těchto krásných miniaturních koníků, může se ozvat paní Jarmile na email: bohemia-acro@seznam.cz nebo na telefonu 603174956. Jeho cena při osobním odběru je 250 Kč. Popřípadě zaslat poštou + cena poštovného.

Já ještě jednou moc děkuji za tak krásnou příležitost!

Ferry Wajdik – poeta Marigold: https://www.instagram.com/dandelioniicosplay/

Sabira Lawern – druidka: https://www.instagram.com/sabiralawern/

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *