Návody na sexy make-up 60. let aneb Líčení na retro ples nebo festival

Nejen účes, ale i líčení v 60. letech mělo za úkol co nejvíce zdůraznit ženské rysy. I když jsou charakteristické linky a dlouhé řasy typické spíše pro elegantní styl, nemusíte se jim vyhýbat ani v hippie kostýmu. Stačí jen, když je doplníte jasnými barevnými stíny a třeba i nalepovacími kamínky.

make-up hippie

Typické vlastnosti líčení zlatých šedesátých:

  • Dokonale krycí make-up
  • Lehká tvářenka
  • Husté obočí
  • Jemné nebo naopak hodně barevné oční stíny
  • Výrazná linka na horním víčku
  • Nekonečně dlouhé horní řasy a výrazné spodní řasy
  • Rty svádějící k polibku

Základem líčení 60. let byl silně krycí make-up a líčka zlehka přetřená broskvovou tvářenkou. V módě bylo také plné, výrazné obočí. Oční stíny můžete zvolit v pudrových či kouřových tónech. Když obtáhnete okraj horního víčka tmavým stínem, nenápadně přitáhnete pozornost právě k očím. Nejvíce času však zabere dokonale vykreslená linka. Ideálně použijte linky tekuté, pomocí nichž krásně vykreslíte koutek oka a linku přesně nanesete těsně nad linii řas. Po vzoru slavné Twiggy si můžete dokreslit na spodní víčko řasy toutéž barvou.

make-up inspirace

Vzhled jako mrkací panenka

Rozhodně sáhněte po umělých řasách, bez nich byste nedosáhla dokonalého šedesátkového looku. Dlouhé řasy opticky zvětší a otevřou oči. Vybírat můžete z mnoha variant. Pro rozjasnění pohledu přejeďte nad spodními řasami bílou či perleťovou tužkou. Rty zvýrazněte podle celkového ladění kostýmu a make-upu. Mohou zůstat přirozené jen s leskem, lehce přibarvené broskvovou rtěnkou, anebo po vzoru svůdné Marilyn ohnivě rudé a lesklé. V tomto případě dejte pozor na rozpíjení barvy, konturu i rtěnku volte opravdu kvalitní. Pro podtržení líčení malinko vystínujte středovou část pod dolním rtem. Díky tomu vynikne jeho tvar a dodáte mu plnost.

A teď vzhůru na party nebo hudební festival!

Nyní už víte o účesech a líčení šedesátých let vše. Užijte si tance a společnosti do posledního dechu, jako si užívala první svobodná poválečná generace.

Zdroje obrázků:
https://cz.pinterest.com/
http://coisasdamaria.com/
https://www.ellisjamesdesigns.com/
https://www.youtube.com

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *