Chystáte se na párty ve stylu 60. let? Doplňte svůj kostým autentickým účesem!

Na tematickou party ve stylu 60. let musíte mít nejen dobový kostým, ale i perfektní účes. Móda a společnost se rozdělily na dvě zcela protichůdné větve – hippies, kteří se svým svobodomyslným životem bořili veškeré upjaté stereotypy a vyznavače pohodlného elegantního stylu. Vy už jistě víte, jaký směr zvolíte a my vám poradíme, jak jej vyladit k dokonalosti.

Volnost květinových dětí se vyznačovala v módě i účesech

Móda hippies je typická rozevlátými zvonovými kalhotami, sukněmi a dlouhými rukávy též do zvonu. Nesmějí chybět divoké barvy, batika, etno vzory inspirované indiány, třásně, šátky ve vlasech či dokonce převázané přes paži nebo stehno a nepostradatelné řetízky s mírovým symbolem peace. Tehdejším doplňkům kralovaly všemi oblíbené lenonky a květinové čelenky ve vlasech. Tyto doplňky by tedy vašemu kostýmu z 60. let rozhodně neměly chybět!

Pokud nevíte, jaké kousky oblečení zvolit, aby kostým přesně odpovídal módě 60. let, pak se určitě podívejte do našeho článku věnovanému právě těmto retro kostýmům.

Vlasy se dočkaly stejné volnosti jako móda. Nezáleželo, zda kudrnaté či rovné, ženské či mužské, hlavně, aby byly co nejdelší. Nezoufejte, pokud máte šik krátký účes a musíte proto sáhnout po některé z mnoha paruk. Dnešní paruky jsou příjemné a velice kvalitní, takže vypadají jako skutečné vlasy.

účes 60. léta

Pokud se pyšníte krásnými dlouhými vlasy, máte vyhráno. Stačí, když je jemně zvlníte pomocí kulmy nebo žehličky a poté je lehce rozčešete tak, aby vznikly volné plážové vlny. Do vlasů pak přidejte čelenku s peříčky, květinu za ucho, šátek nebo květinovou sponku. Složitější účes vytvoříte, jestliže po stranách obličeje spletete několik tenkých pramínků do copánků.

hippie účes

Eleganci vládnou natáčky a tupírování

Druhá módní větev měla úpravu účesů o poznání těžší. V 60. letech se začaly masově prodávat kulmy a natáčky patřily k povinné výbavě každé ženy. Složitě vypadající účesy měly za úkol podtrhnout ženskou krásu a přitažlivost. Vzpomeňte si na slavné hvězdy stříbrného plátna, Marilyn Monroe, Bridgitte Bardot, Audrey Hepburn a další. Ženskost z nich jen čišela. Zkuste se jim díky návodu alespoň na jeden večer přiblížit.

Objem není věda, když víte, jak na to

Ať už máte vlasy rovné, přirozeně vlnité nebo upravené za pomoci natáček, základem dalšího tvarování je tupírování. Častá byla asymetricky umístěná pěšinka nebo bohatá ofina. Vlasy tedy učešte a rozdělte pěšinkou. Pak vlasy oddělte na více pramenů. Vrchní sepněte sponou a začněte hřebenem s tupírováním proti směru růstu vlasů. Abyste docílili opravdu velkého a pevného objemu, nepospíchejte s úpravou. Jemné vlasy můžete před tupírováním lehce stříknout lakem, nebudou pak klouzat a elektrizovat. Pro maximální zpevnění zalakujte prameny ještě před finální úpravou. Vrchní část vlasů pak uhlaďte širokým hřebenem, ale moc netlačte, abyste o objem nepřišli.

Nyní se ještě můžete rozhodnout, zda chcete mít vlasy zcela rozpuštěné, anebo je sepnete skřipcem, pírky či gumičkou. Pár pramenů můžete pustit kolem obličeje, čímž získáte lehce koketní vzhled. U rozpuštěných vlasů zas dotvarujte a uhlaďte vlny. Odvážnější z vás se mohou pokusit samy či za pomoci kamarádky vytvarovat z vlasů vysoký drdol. Pamatujete si na paní Šebkovou z Pelíšků v podání Simony Stašové? Nezapomeňte opět fixovat lakem. I elegantní účes můžete ozdobit mnoha doplňky, širokou čelenkou, výraznou sponou nebo uvázaným šátkem padnoucím ke kostýmu. Skvěle jej také doladíte výraznými plastovými náušnicemi.

Zdroje obrázků:
https://cz.pinterest.com/
http://www.valedossonhosartes.com.brh
https://suprim.quartodobeb.site/
https://www.youtube.com

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *