Veselý a šílený klaun: Kostýmy, které se hodí nejen na Halloween. Zjistěte, jak je vyrobit

Na hory patří lyžaři, na koupaliště plavci a na karnevalech nesmí chybět klauni. Masky klaunů se tu objevily již mezi prvními. Přesto jsou stále oblíbené i v současnosti a patří mezi nejčastější kostýmy, které můžete zahlédnout na karnevalu, halloweenské party nebo na maškarním plese. Na kostýmu klauna je skvělé to, že bude slušet všem bez ohledu na věk či pohlaví.

Před pár lety internetem, ale i reálným světem, proletěl trend šílených vraždících klaunů, kteří pobíhají po městě vyzbrojeni motorovou pilou nebo sekerou. Kvůli této aféře a také filmu To, si mnoho lidí kostým klauna spojuje s děsivou postavou nahánějící hrůzu. Dříve tomu tak ale nebylo. Populární byli především ti legrační a veselí klauni s úsměvem od ucha k uchu a obrovskými červenými botami.

dětský kostým klauna

Výroba kostýmu klauna, který bude přinášet radost

Milý, usměvavý a legrační klaun je mezi dětmi hodně oblíbený. Častokrát se děti chtějí před kamarády na maškarním zviditelnit a s tímto kostýmem toho zaručeně docílí. Správný klaun musí být hodně barevný, až přehnaně extravagantní. Pokud tedy máte ve skříni nějaký výrazný a barevný kousek, hned ho můžete využít k výrobě kostýmu. Vhod přijdou barevné punčocháče, overaly nebo sukně.

Moc hezký dětský kostým klauna pro holčičku vyrobíte s pomocí barevné tutu sukýnky, kterou doplníte pouze mašlemi do vlasů, červeným nosem, bílým či barevným tričkem a případně brýlemi s tlustými obroučkami.

Bambulky masku klauna skvěle oživí

Výrazným a neodmyslitelným doplňkem klaunů jsou velké a barevné bambule. Jejich výroba je velmi jednoduchá a rychlá. Postačí vlna a karton. Z obyčejného kartonu si vystřihněte dvě kola s poloměrem 8 cm. Do každého z nich udělejte ještě jedno kolo, s poloměrem 2,5 cm a se stejným středem. Oba kartonové kruhy položte na sebe a provlékněte vlnu tak, aby byl celý karton schovaný pod její vrstvou. Čím víc vrstev uděláte, tím hustší vaše bambule bude. Jakmile namotáte všechny potřebné vrstvy, začněte stříhat vlnu po jejím vnějším okraji a po celém jejím obvodu. Nezapomeňte ji přidržovat, aby se celá nerozpadla a nemuseli jste začít znovu. Střed vzniklý v prostoru mezi kartony svažte dalším kouskem vlny. Konce provázků nechte o trochu delší, abyste je mohli přišít na kostým. Nyní odstraňte kartony a máte hotovo.

Vlastnoručně vyrobené bambulky přišijte na přední díl kostýmu a všude tam, kde se budou podle vás krásně vyjímat. Velikost bambulek si můžete samozřejmě upravit.

bambulky na botách
Kostým klauna

Vyjádřete povahu klauna pomocí doplňků a make-upu

Veselost, hravost a celkovou povahu klauna můžete vyjádřit pomocí různých doplňků. Od balónků, přes zvířátka, hudební nástroje (píšťalka, foukací harmonika, trubka), až po obrovskou mašli na krk. Ke kostýmu přidejte paruku klauna, červený kulatý nos, kšandy, záplaty na nohavice a popřípadě nějakou vtipnou a hravou kravatu. Pokud vám to pořád přijde málo, červené tváře a barevné stíny dovedou vše k dokonalosti.

Na make-up klauna se vám budou jistě hodit divadelní barvy na obličej a různá líčidla, které doma najdete. Na rty skvěle poslouží výrazná červená rtěnka a na tváře růžová tvářenka. Bílé klaunovské oblouky nad očima ale nejlépe vytvoříte právě s bílou barvou na obličej.

Make-up klauna

Výroba kostýmu klauna, který bude nahánět hrůzu a děs

Většina z nás jistě zná klauna Pennywise z filmu IT od Stephena Kinga. Film se stal nejoblíbenějším hororem na světě a viděla ho obrovská masa lidí. Kostým Pennywise proto můžete potkat prakticky na každé halloweenské party. Jestli chcete tento strašidelný kostým klauna vyrobit, musíte si dát záležet především na make-upu, který ho odlišuje od ostatních klaunů. Obličej zabarvěte bílou barvou a červenou nakreslete dlouhé svislé linie od čela až k ústům. Pod oči pak dejte černý stín. Zabijácký a pomstychtivý odraz v klaunových očích podtrhnou žluté kontaktní čočky.

Při vymýšlení kostýmu se můžete inspirovat podle opravdového obleku Pennywise, který má bílé, nařasené sako a bílé kalhoty zakončené volánky. Bohatý límec, nebo hrůzostrašné řetězy skvěle ozdobí klaunovo hrdlo. Pro méně náročnou verzi můžete použít své civilní oblečení a nechat tak vyniknout krásu obličejového díla. Pokud se nechcete piplat s make-upem a nechcete se obírat o čas, pořídit si také můžete gumovou masku klauna, která poslouží stejně dobře jako namalovaná verze.

Strašidelný kostým klauna

Samozřejmě existuje hromada jiných děsivých klaunů, které si můžete vytvořit. Vyberte si tematické oblečení, pohrajte si s falešnou krví a vynalezte zcela nový druh. Kostým můžete na závěr vylepšit sekerou nebo jinou bezpečnou atrapou nástroje, která budí strach.

Kostým šíleného klauna

Zdroje obrázků:
https://cz.pinterest.com/
https://www.libbiesummers.com/
http://www.tfdiaries.com/
https://celebrations.onehowto.com/
https://www.mysanantonio.com/
https://cuckoo4design.com/

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *