Za co jít na karneval – inspirace na karnevalové kostýmy pro děti

Karneval nebo maškarní ples představuje pro děti možnost stát se alespoň na chvíli někým jiným. Většinou jejich oblíbeným hrdinou či pohádkovou postavou. Dopřejte jim tuto příležitost a podpořte je v jejich snažení. Zapojte je do výroby svého kostýmu a užijte si společný den. Máme pro vás tipy na dětmi oblíbené kostýmy, které si hravě zvládnete vyrobit z toho, co máte doma.

Kdy už budu dospělý? Nápady na dětské kostýmy podle vysněného povolání

Většina dětí má od útlého věku jasnou představu o své budoucnosti. Teď si svoje vysněné povolání mohou dočasně užít. Mezi nejoblíbenější dětské kostýmy podle povolání patří požárník, policista, kuchař, doktor nebo zdravotní sestřička. Například kostým hasiče vyrobíte za pomoci červeného trička s dlouhým rukávem a červených kalhot. Dále stačí na triko a kalhoty nalepit fosforovou a stříbrnou izolepou proužky. Inspirovat se můžete reálnými obleky hasičů. Do ruky nezapomeňte hasicí přístroj, vyrobený pomocí dvou PET lahví obarvených na červeno a slepených k sobě.

Dětský kostým policista

Podobně můžete vyrobit kostým policisty nebo doktora. Základem kostýmu je vždy jednobarevné oblečení, které zkrášlíte nalepením nebo našitím jiné látky. Aby však byl každý kostým úplně, nezapomeňte na důležité doplňky, jako je policejní čepice, odznak, pouta, obušek nebo pistol. Doktorovi by zase rozhodně neměl chybět stetoskop nebo injekce s lékem pro nemocné pacienty.

dětský kostým doktor

Kostýmy podle pohádkových postav

Pohádkové postavy jsou vzorem pro všechny děti. Dívky by chtěly být princeznami jako sestry Anna a Elsa z Ledového království, Locika nebo Šípková Růženka. Výroba se bude odvíjet od toho, jakou princeznu si zvolíte, ale všechny spojují šaty, střevíčky a korunka. Každá správná princezna musí mít nádherné a okouzlující šaty. Mezi nejoblíbenější patří bílé, růžové, fialové či modré s nadýchanou spodničkou. Korunku máte možnost vyrobit několika způsoby. Například z kartonu, PET lahve, papíru nebo drátku. O tom, jak ji vyrobit jsme již článek psali – výroba korunky pro princeznu. Nezapomeňte řádně dozdobit blyštivými doplňky. Princeznu doparádíte očními stíny, upravenými vlasy a střevíčky.

korunka princeznovská

V kouzelnou vílu nebo princeznu můžete svoji malou holčičku proměnit také pomocí tutu sukýnky, kterou stačí dozdobit z papíru vystřiženými motýlky nebo hvězdičkami. U nás na Partyzon.cz ji můžete zakoupit prakticky v jakékoliv barvě.

Velkou výhodou tutu sukně je to, že ji pak vaše dcerka může využít i při jiných příležitostech. Nádherně také vypadá na rodinných fotkách, kdy se maminka s dcerou sladí a obě mají stejné tutu sukýnky.

Tutu sukně

Kostýmy superhrdinů pro malé rošťáky

Kluci zase často sní o záchraně světa a o síle, kterou jim dodají velké svaly. To vše, a mnohem víc jim zajistí kostým jejich oblíbených superhrdinů. Švadlenky si s ušitím kostýmu poradí hravě, ale i přesto, že nemáte doma šicí stroj, můžete kostým snadno vyrobit. Stačí, když na tričko a tepláky nalepíte papírové logo, písmeno nebo jakýkoliv superhrdinský vzor. Barvu obleku si zvolte podle libosti. Dlouhý rukáv vyplňte měkkými předměty, aby vytvořily dojem velkých svalů. Skvěle postačí i ponožky. Škrabošky posunou superhrdinův vzhled na vyšší level.

Superhrdina kostým

Svět čar a kouzel děti přitahuje

Další jednoduché kostýmy na výrobu jsou například černokněžník, čert nebo kostlivec. Kostlivce můžete vyrobit jednoduše tak, že si na černé triko s dlouhým rukávem a na stejnobarevné kalhoty namalujete bílou barvou kosti lidského těla. Obličej domalujte černou barvou určenou na bodypainting a bílou barvou dokreslete detaily lebky. Kostým čerta není o nic složitější. Podívejte se, na náš návod.Před spoustou zbytečných dětských slz vás také zachrání kostým ducha, na jehož výrobu budete potřebovat prakticky jen obyčejné bílé prostěradlo a nůžky.

kostým ducha

Zdroje obrázků:
http://beatnikkids.com/
https://makingtheworldcuter.com/
https://cz.pinterest.com/
https://makingtheworldcuter.com/
https://www.etsy.com/
http://www.iammommahearmeroar.net/
https://practicalmama.com/

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *