Kostýmy pro kluky aneb Jak vyrobit kostým piráta

Pirátský kostým patří mezi nejoblíbenější dětské kostýmy, především pak u kluků. Kostým piráta lze využít při mnoha příležitostech, například na maškarním bále či narozeninové oslavě, přitom jeho výroba není nijak složitá. Potřeba je většinou jen staré oblečení a pomůcky, které se v domácnosti běžně používají či je lze dokoupit v každém papírnictví.

Jak na karnevalový kostým piráta?

Ať už chcete vyrobit kostým piráta nebo pirátky, vždycky se vám bude hodit bílé nebo pruhované tričko. Nejlepší je obnošené, ve větší velikosti, než jakou obvykle nosíte, neboť v něm budete vypadat správně neupraveně. Vystřihejte do něj větší a menší díry, potrhejte ho a zašpiňte. Vždyť správný pirát nedbá na čistotu a upravenost!

Na závěr přes tričko přehoďte starou koženou vestu nebo ho přepásejte páskem. Nebojte se využít všeho, co ve skříni najdete. Inspirovat se můžete obrázky.

piratske-triko

Kalhoty mohou být černé,černobílé nebo červené. Nohavice nezapomeňte potrhat či rozstřihat do špiček.

Návod na výrobu pirátského háku

Vyrobit pirátský hák není zas tak těžké, jak by se mohlo zdát. Máte na výběr dva způsoby.

Budete potřebovat:

  • plastové nebo papírové kelímky v černé nebo červené barvě
  • černý fix
  • alobal
  • nůžky
  • lepidlo nebo lepenka

První způsob:

  1. Dno kelímku začerněte fixem a udělejte do něj malou díru.
  2. Vezměte kus alobalu a srolujte ho do pevné ruličky.
  3. Alobal vytvarujte do tvaru háku a prostrčte ho otvorem v kelímku.
  4. Zevnitř hák upevněte lepenkou nebo lepidlem.
piratsky-kostym
piratsky-hak

Druhý způsob:

Druhá varianta se příliš neliší od té první. Akorát místo alobalu budete potřebovat dekorační filc nebo tvrdý karton. Z filcu vystřihnete hák a kryt na ruku. Pokud zvolíte karton, pak jen vystřižený hák obalíte alobalem a upevníte ke kelímku jako v prvním případě.

detsky-kostym-pirata
hák

Jak vyrobit pirátský klobouk?

Opět existuje několik způsobů, jak vyrobit pirátský klobouk. Nejjednodušeji ho však vyrobíte z tvrdého černého papíru.

Postup:

  1. Změřte si obvod hlavy krejčovským metrem.
  2. Nakreslete obrys pirátského klobouku na papír a vystřihněte jej. Tento papír bude sloužit jako šablona, kterou obkreslíte na tvrdý černý papír.
  3. Šablonu obkreslete dvakrát a opět vystřihněte.
  4. Po okrajích vystřiženého papíru naneste lepidlo a přilepte oba díly k sobě.
  5. Klobouk můžete dozdobit bílou lebkou a překříženými hnáty, nebo zvlněným bílým papírem, který nalepíte na klobouk shora.
  6. Teď přijde nejdůležitější část celého postupu. Podle naměřené míry obvodu hlavy vystřihněte z tvrdého papíru proužek, který slepte tak, aby vytvořil kroužek. Ten přilepte dovnitř klobouku. Díky kroužku bude klobouk pěkně padnout a nebude vám padat. V případě potřeby můžete ke klobouku přidělat prádlovou gumičku, kterou klobouk zajistíte pod bradou.
piratsky-klobouk
klobouk-pirata

Další možností je místo klobouku okolo hlavy uvázat černý nebo červený šátek. Dozdobit ho můžete lebkou.

pirátka

Pirátská páska přes oko

Bez pirátské pásky přes oko není pirátský kostým hotový. Vyrobit ji můžete z černého papíru a gumičky na prádlo, anebo z látky či filcu. Jinou možností je využít barviček na obličej nebo šminek, které máte doma.

paska-pres-oko

Neopomeňte detaily

Detaily dělají hodně. Každý kostým dotváří a přidávají mu na autentičnosti. Jak asi každý ví, piráti nebyli upravení ani příliš čistotní. Ušmudlané a potrhané oblečení k nim tedy zkrátka patří. Stejně tak se nebáli rozdávat rány, které se jim mnohdy vracely. Pozůstatky po rvačkách a bojích obstarají falešné jizvy a zranění. Použít můžete i černidlo na zuby, které vám ještě více přidá na drsném vzhledu.

Roky strávené na moři se u pirátů podepsaly i na samotné vizáži. Dlouhé vlasy a vousy nebyly u pirátů výjimkou. Nebojte se tedy odhodit zábrany a pořídit si falešné vousy nebo autentickou pirátskou paruku. Kolem krku také můžete uvázat šátek, jehož cípy nechte volně viset vpředu.

Další nezbytností je pirátská šavle nebo meč, který si můžete buď zakoupit, anebo vyrobit z tvrdého papíru či kartonu obaleného alobalem.

piratska-savle

Kromě šavle piráti u sebe také měli pirátskou pistoli a dalekohled. Na věrohodnosti vám dále může přidat vak plný uloupeného zlata a zlaťáků (skvěle poslouží čokoládové mince).

Všechny nezbytnosti najdete na Partyzon.cz v kategorii Karnevalové kostýmy a doplňky pro piráty!

Zdroje:
http://harvardhomemaker.com/
https://www.mumsmakelists.com/
http://pan-pepe.blogspot.com/
https://www.doodlecraftblog.com/
https://www.kidsstoppress.com/
https://diy-enthusiasts.com/
http://comofazertudoemartesanato.blogspot.com/
https://www.uniqueideas.site/
http://www.sturdyforcommonthings.com/
https://www.cabaneaidees.com/

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *