Nápady na kostýmy ze starého trička

Potřebujete kostým na dlouho očekávanou párty, karneval či oslavu? O tom, jak si ho můžete vyrobit z nepoužívaného prostěradla a ušetřit peníze, jsme psali minule, ale co, když žádné prostěradlo na víc doma nemáte? Neztrácejte hlavu, máte i jiné možnosti. Zkuste se ještě jednou podívat do skříně a tentokrát se zaměřte na to, jestli tam náhodou nenajdete nějaké staré tričko. I z trička lze totiž vyrobit slušivý karnevalový kostým pro vás nebo děti. Takové obyčejné tričko skýtá více možností, než by se na první pohled mohlo zdát!

Flintstoneovi

V případě, že ze skříně vytáhnete oranžové nebo hnědé tričko, zkuste se podívat, jestli ve skříni nenajdete také nějakou kravatu. Na kostým Flintstona je nejideálnější tričko v oranžové barvě a modrá kravata.

family costumes

Co budete potřebovat na výrobu tohoto kostýmu:

  • Tričko větší velikosti
  • Černé kusy látky nebo plsť
  • Starou kravatu
  • Tavnou pistoli nebo šití
  • Nůžky

Postup výroby

  1. Tričku ustřihněte rukávy. Nemusíte se nějak snažit, není třeba ani začišťovat.
  2. Nůžkami upravte i spodní okraj trička. Nejprve odstřihněte spodní lem a následně spodní okraj trička proměňte v ozubený. Zuby stříhejte různě velké.
  3. Černé kusy látky, které můžete získat z nějakého dalšího vyřazeného oblečení, nastříhejte na různě velké trojúhelníky. Ty pak tavnou pistolí důkladně nalepte na oranžové tričko. Pokud nemáte tavnou pistoli, nezbývá vám nic jiného než je na tričko přišít.
  4. Nakonec kostým doplňte o kravatu a mužského Flintstonea máte hotového.
Flintstone Costumes

Náš tip: Nemáte kravatu? V případě, že jste našli nějaké hnědé nebo modré tričko, máte vyhráno. Můžete si ji vyrobit z něj. Stačí jen, když z trička vystřihnete část, kterou provlékáte hlavu a v jeho středu (v přední části) vystřihnete cíp látky ve tvaru kravaty. Pokud chcete kravatu ještě více propracovat, ze zbytku modrého trička a s pomocí tavné pistole vytvořte uzel na kravatě.

Kostým malého Flintstonea a Wilmy Flintstoneové

Kostým pro malého Flintstonea vyrobíte obdobně jak pro toho velkého, akorát na jeho kostým použijete zelené tričko.

Pokud chcete vyrobit kostým podle Wilmy Flintstoneové, pak na výrobu kostýmu potřebujete jedno velké, a hlavně dlouhé bílé tričko a bílé velké korále na krk. Následná výroba šatů paní Wilmy je jednoduchá. Tričku ustřihnete rukáv a na druhé straně tričko střihněte zešikma tak, aby vám vznikly šaty na jedno rameno. Spodní lem pak rozstříhejte do kratších cípů. Dále nezapomeňte na to, že Wilma měla zářivě zrzavé vlasy stažené do drdolu. Pokud tedy chcete, aby byl váš kostým perfektní, pořiďte si zrzavou paruku.

Kostým piráta

Další kostým, který můžete z obyčejných triček vyrobit, je kostým piráta. Zde vám přinášíme návod na pirátský top. Vyrobit si doma ale také můžete pirátský klobouk, hák, dalekohled nebo pásku přes oko – o tom všem jsme již postup výroby psali.

piratske-triko

Co budete na výrobu piráta potřebovat:

  • 3 trička (jedno tričko bílé barvy, druhé červené s dlouhými rukávy a to třetí větší černé barvy)
  • Nůžky
  • Černou tkaničku do bot
  • Aplikace s pirátskou tématikou

Postup výroby:

  • Na bílém tričku vyrobte rozhalenku. U krku tričko nastřihněte a po stranách vytvořte otvory, kudy protáhněte tkaničku od bot. Tkanici šněrujte jako na botách.
  • Spodní lem trička a lemy rukávů rozstříhejte.
  • V dalším kroku si vyrobte z černého trička vestu. To uděláte tak, že tričku ustřihnete rukávy, odstřihnete i horní lem u výstřihu a nakonec tričko na přední straně v jeho středu rozstřihnete od shora až dolů. Pokud máte možnost, vestu můžete ozdobit lebkou s hnáty.
  • Ze spodní části červeného trička ustřihněte pruh látky, který následně použijte na opasek.
  • Zbytek červeného trička vám poslouží k tomu, abyste si ho mohli uvázat místo pirátského šátku.
  • Ke kostýmu si oblékněte nějaké černé kalhoty a máte hotovo.

Dětský karnevalový kostým Batman girl

Dívčí karnevalový kostým Batmana je na výrobu poněkud náročnější. Pravděpodobně si na výrobu budete muset nejprve trička pořídit. Na výrobu kostýmu budete k potřebovat tři různě veliká trička.

Batman girl

Co budete potřebovat k výrobě kostýmu:

  • 3 trička (dlouhé růžové tričko, černé tričko a velké růžové tričko)
  • Nůžky
  • Tavnou pistoli
  • Legíny

Jak na to?

  1. Na výrobu Batmana potřebujete celkem tři trička různých velikostí. Základ tvoří delší růžové tričko, přes které se přetáhne černé kratší tričko. Spodní růžové tričko by mělo ve spodní části přesahovat alespoň 10 centimetrů. Toto je základ kostýmu.
  2. Pláštěnku ke kostýmu vyrobíte z dalšího růžového trička. To by mělo být výrazně větší. Z trička vystřihněte část, kterou provlékáte hlavu a pak zadní část trička.
  3. V následujícím kroku si na internetu najděte logo Batmana. Vytiskněte si ho. Vystřihněte a následně obkreslete na zbytek růžové látky z trička, která vám zůstala po výrobě pláštěnky. Logo vystřihněte a s pomocí tavné pistole nalepte na střed hrudníku černého trička. Pokud nemáte tavnou pistoli, logo přišijte.
  4. Pokud chcete, aby byl kostým dokonalý, vyrobte si ještě z černého kartonu jednoduchou škrabošku a stylové náramky na zápěstí. Kostým nakonec doplňte o černé legíny nebo stylovou tutu sukni.

Kostým indiánky

Kostým indiána vyrobíte velice jednoduše. Opět budete potřebovat jedno vyřazené tričko, které vám nebude líto rozstřihat, korálky na ozdobení a pírka. Další doplňky pro indiány najdete na Partyzon.cz v kategorii Indiáni a kovbojové.

Indiánský kostým výroba
Indiánský kostým

Co budete potřebovat na výrobu kostýmu indiánky:

  • Ideálně hnědé tričko, nebo tričko zemitých barev
  • Pírka
  • Motouz
  • Stuhy
  • Tavnou pistoli nebo šití
  • Korálky s velkou dírkou

Postup výroby:

  • Z rukávů trička odstřihněte lemy (nevyhazujte je) a následně je rozstříhejte na tenké a dlouhé proužky.
  • U spodního lemu si vyznačte středa ze spodní třetiny k němu veďte z obou stran čáry. Odstřihněte krajní díly látky. Spodní okraj rozstříhejte tak, aby vám vznikly tenké třásně. Navlečte na ně korálky.
  • Tričko můžete můžete ozdobit třásněmi, které buď na tričko nalepte nebo přišijte. Z lemů rukávů a stuh můžete vyrobit jednoduchou čelenku, kterou ozdobíte pírky.

Náš tip: Kostým můžete doplnit i o opasek spletený ze stuh a motouzu nebo můžete vyrobit jednoduchý náhrdelník z těstovin. Na jeho výrobu budete potřebovat motouz, na bílo natřené korálky s velkou dírkou, těstoviny ve tvaru trubek, které natřete zemitými odstíny a pírka. Jde vesměs o jednoduchou navlíkačku, s níž vám mohou pomoci i děti.

Dětský kostým anděla

Existuje několik možností, jak kostým anděla pro děti vyrobit. Potřebovat budete bílé tričko, a to buď dlouhé nebo klasické. Z dlouhého velkého trička můžete vyrobit šaty, které dítěti přepásejte v pase bílou stuhou. Krátké tričko naopak doplňte o bílé punčošky a tutu sukni. Na závěr nezapomeňte na svatozář a velká andělská křídla. Křídla si můžete také vyrobit – návod zde.

Zdroje:
https://www.thefrugalnavywife.com
https://millennialistmom.com/
http://www.costume-works.com

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *