Jste pro každou srandu? Uspořádejte mexickou párty! Poradíme vám, co si obléct

Aby byla vaše párty jedinečná a nezapomenutelná, je dobré, když zvolíte nějaké téma, v němž se celá párty ponese. Je to kreativní, zábavné a můžete si být jisti, že na váš večírek jen tak nikdo nezapomene! Jaké téma ale zvolit? Možností je spousta. K těm nejoblíbenějším patří mexická párty.

Proč právě mexická párty?

Mexická párty představuje netradiční způsob oslavy, který se nese v duchu ostrého jídla, mexické hudby a dobré zábavy. V Mexiku totiž nemají rádi nudu, a tak umí Mexičané oslavovat skutečně pořádně. Pokud se tedy rozhodnete pro párty v mexickém stylu, musíte odložit ostych stranou a do tématu se skutečně ponořit. V tom vám mohou hodně pomoci rekvizity, které kromě toho navodí příjemnou večírkovou náladu. Nebojte se tedy místo konání obklopit nafukovacími balonky ve tvaru kaktusů, mexickými girlandami, sombrery, piňatou, rumba koulemi a jinou mexickou výzdobou. Na závěr večírku můžete své hosty překvapit ohňostrojem.

V mexickém stylu se také mohou konat narozeninové oslavy nebo maturitní plesy. Nejedná se o tak ojedinělé téma, jak by se mohlo zdát. Akce v tomto stylu skýtají mnoho příležitostí nejen právě na dekorace, ale také hry, zábavu, hudbu a kostýmy. Málokteré téma je tolik obsáhlé a všestranné. Všechny potřebné rekvizity lze snadno sehnat – ať už koupit, vypůjčit či vyrobit.

Jaký zvolit mexický kostým?

Uvažujete, jak se obléct na takovou mexickou párty? Tak na chvíli zavřete oči a zkuste si vybavit, s čím, nebo spíše s kým, si Mexiko spojujete. Určitě vám na mysli vytane Antonio Banderas a jeho neodolatelné Mariachi, smyslné seňority s hustými černými vlasy, muži se sombréry a případně bandité. Nebo jste si možná jako první vzpomněli na krásnou Salmu Hayek jako Frida Kahlo a tanečnice tanga nebo tanečnice salsy? Pokud vás alespoň něco z toho napadlo, pak je vám jasné, v jakém stylu se máte na mexickou párty obléct. Jestliže si ale s kostýmy nevíte rady, nevadí, od toho jsou tady naše nápady.

Kostým Fridy Kahlo

Kostým Fridy Kahlo je velice působivý. Vyznačuje se výraznou čelenkou s květy, velkými náušnicemi, halenkou s lidovým květinovým potiskem, pestrobarevnou sukní, pleteným plédem a botami na širším podpatku. Některé věci jistě najdete ve své skříni. Některé pak v sekáči a jiné si zase můžete sami vyrobit. Máme tím na mysli především stylovou halenku a čelenku.

Pro Fridu Kahlo je také typické široké a srostlé obočí nad kořenem nosu. To si buď můžete dokreslit tužkou na obočí, anebo jej vystřihnout z černého tvrdého papíru, přidělat ho na špejli a pak ho nosit jako „škrabošku“.

Jak na výrobu halenky v mexickém stylu

Co na její výrobu budete potřebovat:

  • Bílé tričko
  • Textilní barvy
  • Igelitovou tašku
  • Pečící papír
  • Žehličku
  • Štětce a kelímek s vodou
  • Vytištěnou předlohu
  • Tužku (ideálně na textil)

Postup výroby:

  1. Bílé tričko si rozprostřete na stůl a vložte do ní uhlazenou igelitovou tašku. Dejte si záležet, aby taška byla všude tam, kde budete malovat.
  2. Podle předlohy si na tričko překreslete obrysy vzoru.
  3. Obrázek pečlivě vybarvěte textilními barvami a nechte zaschnout.
  4. Po zaschnutí z trička vytáhněte igelitovou tašku a přes pečící papír zažehlete. Zažehlením barvu na tričku zafixujete.
bílá halenka mexiko

Náš tip:

  • Barvy zažehlovat nemusíte, pokud zvolíte speciální trvalé textilní barvy, které fixaci nepotřebují.
  • Pokud si chcete ulehčit práci a máte laserovou tiskárnu, tak si vzor zrcadlově vytiskněte a přes pečící papír na tričko zažehlete. Ušetříte si tím čas a práci s kreslením obrysů. Díky tomuto transferu se můžete rovnou vrhnout do vybarvování.

Jak vyrobit čelenku s květy

Co budete na její výrobu potřebovat:

  • Širokou čelenku, ideálně potaženou látkou
  • Tavnou pistoli
  • Co nejvíce reálné umělé květiny(čím více, tím lépe)

Jak na její výrobu?

  1. V prvé řadě se zbavte stonků. Květy jsou obvykle na stonku nasazeny, takže je lze s použitím trochy síly oddělit. Pokud to nejde, nůžkami je odstřihněte.
  2. Jednotlivé květy pak cik cak přilepte s pomocí tavné pistole na čelenku. Důležité u toho je, abyste květiny k sobě barevně sladili.
frida kahlo čelenka

Na co nezapomenout?

Aby byl Kostým Fridy Khalo dokonalý, nezapomeňte na účes a líčení. Základem je husté tmavé obočí a červené tváře. Použít klidně můžete i barvičky na obličej. Vůbec nic nezkazíte, když si dále namalujete červené rty a vezmete velké visací náušnice. Jednoduchý, a přitom efektní účes vytvoříte tak, že si na každé straně hlavy upletete dva copánky. Ty pak zpředu připevníte nad čelem pomocí pírek.

frida kahlo účes

Kostým mexického bandity

Co budete na výrobu potřebovat:

  • Jednoduchý pletený koberec
  • Šití, čili jehla, nitě a nůžky
  • Klobouk s širokou krempou, ideálně sombrero
  • Kytaru (ukulele) s pásem na zavěšení
  • Pás s pistolkama
  • Bílé tričko
  • Rifle
  • Knír k nalepení

Postup výroby:

  1. Jednoduchý koberec přehněte napůl.
  2. V horní části ohybu si vyznačte střed. Rozstřihněte. Vytvořte dostatečně velký otvor, aby tudy nositeli prošla hlava. Výstřih pečlivě obšijte, aby se nepáral.
  3. Oblékněte si rifle, bílé tričko a přes to si přetáhněte koberec.
  4. Okolo pasu si připevněte pás s pistolemi.
  5. Ke kytaře připevněte popruh, abyste si ji mohli přehodit na záda.
  6. Na hlavu si nasaďte sombrero.
  7. V případě, že chcete být skutečně autentičtí, sežeňte si i pořádný knír.
mexický kostým

Zdroje obrázků:
https://images.search.yahoo.com/
https://www.brit.co/
https://www.maskerix.com/
https://mypoppet.com.au/
https://www.2beauty.com.br/
http://www.loveandlion.com/

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *