10 tipů na zábavné alkoholové hry na párty

Jaká by to byla party dospělých, kdyby byla ryze nealkoholická. Ať si říká, kdo chce, co chce, ty nejlepší se prostě bez alkoholu neobejdou. Pokud si k ní navíc vyberete i správnou hru, může se taková párty stát nezapomenutelnou. Hry s alkoholem prostě baví. Přinášíme vám tipy na zábavné hry na párty. Snad mezi nimi najdete takové alkoholové hry, které se vám budou líbit.

Hry s alkoholem

1. Šest kelímků

Poměrně oblíbenou a zábavnou hrou na párty je hra známá jako “Šest kelímků”. Potřebujete k ní oněch 6 kelímků, hrací kostku a dostatečné množství alkoholu. Kelímky nejprve očíslujte a postavte je vedle sebe do jedné řady. Následně si každý z účastníků hodí kostkou. To, jaké číslo hodí ovlivní, do jakého kelímku se nalije nějaké pití. Pak předá kostku dalšímu hráči. Pokud ten hodí kostkou číslo kelímku, který je prázdný, může do něj nechat něco nalít. Když však hodí číslo kelímku, kde už něco je, musí obsah kelímku vypít. Je pak už jen na vás, jestli budete nalévat pouze jeden druh alkoholu anebo budete druhy alkoholu míchat.

2. Beer pong

Pro tento typ hry na párty potřebujete dlouhý stůl, 12 pivních sklenic nebo kelímků, pingpongový míček a dostatek piva. Na každou stranu stolu rozestavte 6 sklenic s pivem do kuželkového postavení. Tato hra je ideální pro čtyři hráče, přičemž by se u ní měli hráči rozdělit do dvou skupin. Hra spočívá v tom, že si každá skupina sedne na jednu stranu stolu. Úkolem této hry je vhodit míček do soupeřových sklenic. Pokud se strefíte, musí dané pivo váš protivník vypít. Prázdnou sklenici však už zpět na stůl nedávejte. Hru vyhrává ten tým, který donutí protihráče vypít všechny sklenice s pivem.

beer-pong

Všechny tyto alkoholové hry zpestří vaší párty. Pokud však toužíte vytvořit něco legendárního, rozhodně nezapomeňte na rekvizity nebo třeba kostýmy! Párty na, které hned u vstupu každému příchozímu pověsíte na krk například havajský věnec nebo nasadíte vtipnou paruku, se okamžitě všem vryje do paměti! Všechny potřebné párty věci a kostýmy seženete na Partyzon.cz.

3. Hod korunou

Tato hra patří na párty rovněž ke známým a oblíbeným. Není na přípravu náročná. Potřebujete k ní pouze prázdný kelímek, minci, stůl, hráče a nějaké to pití. Principem hry na zahradní párty je vhodit minci odrazem o stůl do kelímku. Ten by měl stát minimálně 15 centimetrů od hráče (ideálně však až ve středu stolu). Kdo se do kelímku strefí, určuje, kdo a co bude pít. Dejte si ale pozor na toho, koho si budete vybírat, jestliže se váš výběr zaměří pouze na jednoho hráče, čekejte odvetu.

4. Uhádni píseň

Mezi známé zábavné hry na párty patří i Uhádni píseň. Neobejdete se u ní bez mobilu se Spotify, Youtube nebo jiným zdrojem písniček. Vše byste měli mít dopředu nachystané v nějaké složce. Zapamatujte si, že by mělo jít pouze o písničky, které zná každý. Hra spočívá v tom, že jeden bude tyto písničky pouštět, vždy jen 15 sekund. Hráči pak postupně hádají název písničky a interpreta. Vyhrává ten, kdo zná obojí. Ten se nemusí napít. Pokud však hráč uhádne pouze název písničky nebo jen interpreta, vypije jednoho panáka. V případě, že nebude vědět ani jedno, vypije hned 3 panáky. Hráč si může přikoupit 5 sekund melodie, ale musí si loknout.

Hry na zahradní párty

5. Beer bong

Beer bong je oblíbený především v zahraničí. Hodně se objevuje i v amerických filmech. Stěžejní proprietou této alkoholické hry je trychtýř s hadicí a náustkem, do něhož se nalije celé pivo, které je zapotřebí vyexovat. A optimálně hlavou dolů. Ono se to zdá být jednoduché, ale snadné to není ani v jednom případě. U této hry můžete závodit na čas. Hra je velice fotogenická a slibuje velkou zábavu. Ti, kteří to zvládnou, si zaslouží obdiv od svého okolí.

6. Hoď kostkou

Hoď kostkou je jednoduchá alkoholická hra, která je založena na prostém házení kostkou. Pokud vám padne dvojka, čtyřka nebo pětka, musí se napít druhý, čtvrtý a pátý hráč u stolu, kteří sedí napravo od vás. Když padne šestka, pijí všichni. V případě jedničky se hází znova, dokud nepadne nějaké jiné číslo. Třetí pije tehdy, když hráč hodí na kostce trojku.

Hod kostkou

7. Bolívie

K této alkoholové hře musí být alespoň dva hráči a krabička od zápalek. Ten, kdo je na řadě, položí krabičku od sirek na hranu stolu a cvrnkne do ní tak, aby se otočila minimálně o 360 stupňů a dopadla zase zpět na stůl. Každá strana krabičky přitom má svou určitou hodnotu. Podle toho, jak krabička dopadne, se určuje, kolik toho má kdo vypít.

  • Stejná plocha krabičky – piješ
  • Opačná plochá strana krabičky – piješ 2 loky
  • Dlouhá strana krabičky – 5 loků
  • Krátká strana krabičky – 10 loků

V případě, že krabička po cvrnknutí spadne ze stolu anebo cvrnkne do jedné ze sklenic na stole, musí hráč vypít to, co má zrovna ve své sklenici na ex. Počet hráčů u této hry není nikterak omezen.

8. Alkoholová hra Pán prstenů

Tato moderní hra, která je známá především v zahraničí, se začíná poměrně rychle prosazovat i u nás. Abyste ji mohli hrát, potřebujete k ní trilogii Pána prstenů a pak je nutno držet se předem daných pravidel. Ta spočívají v tom, že se účastníci hry musí napít pokaždé, když:

  • je detailní záběr na prsten
  • někdo tasí meč
  • je záběr na krajinu nebo celé společenství
  • někdo mluví řečí elfů nebo mordoru
  • Smíšek nebo Pippin udělají nějakou hloupost
  • se Frodo a Sam k sobě chovají jako teplí bratři nebo mají intimní chvilku
  • Legolas řekne něco poetického, nebo se zahledí do dálky
  • Gandalf řekne něco moudrého nebo záhadného
  • někdo mluví o síle rodu anebo o Aragornově pokrevní linii
  • Frodo spadne nebo zakopne
  • je nějaká scéna elfa versus trpaslík
  • kdokoliv promluví o prstenu a označí ho za “miláška”
Skleničky s alkoholem

9. Hra s alkoholem podle The Big Gang Theory

Dalším naším tipem na zábavnou hru na párty je hra inspirovaná seriálem The Big Bang Theory, která spočívám v tom, že si pustíte náhodný díl seriálu a pokaždé, když zazní některá z níže napsaných vět, se napijete. Hra není omezena počtem hráčů.

  • Když Sheldon zaklepe Penny na dveře – napijte se 2x
  • Když Raj šeptá – napijte se 1x
  • Když Wolowitz radí, jak sbalit holku – napijte se 1x
  • „Bazinga!“ – napijete se 3x
  • Když Howardova matka řve – napijte se 2x
  • Když padne zmínka o dohodě spolubydlících – napijte se 2x
  • Chůze nahoru po schodech – napijte se 1x
  • Když Penny nepochopí vtip – napijte se 2x
  • Když Bernadette řekne „Howie“ – napijte se 1x

10. Alkoholová hra na vánoční párty

Postavte na roh televize vánoční santovskou čepici a pusťte si oblíbený vánoční film. Vždy když se v rohu televize objeví nějaká osoba a bude jí čepice „sedět“ na hlavě, musíte se napít drinku.

Zdroje obrázků:
https://bargames101.com/

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *