Jak pokořit Face painting aneb návod, jak namalovat kočku na obličej

Chystáte své dítě v kostýmu kočky na karneval nebo na představení v mateřské školce a náhle zjišťujete, že tomu stále ještě něco chybí? Pravděpodobně to bude kočičím make-upem, který dovede celý look perfektně vyšperkovat. Jenže nevíte, jak na něj? V následujících řádcích vám ukážeme několik jednoduchých způsobů a inspirujeme vás výtvory ostatních.

A jestliže nevíte, čím nejlépe kočku na obličej namalovat, pak jsme právě o této tématice již napsali článek, ve kterém najdete přehled nejpoužívanějších pomůcek a barev na obličej.

Video tutoriál malování kočky na obličej s použitím minima barev

Pokud chcete pro své dítě spíš jemnější make-up s použitím jen několika barev, pak právě tento návod pro vás bude ten pravý. Potřebovat budete pouze speciální černou barvu na obličej, takže si nemusíte kupovat desatero barviček, které stejně v závěru využijete jen jednou, tvářenku a štětec.

  1. Nejprve dítěti obličej odličte pleťovým tonikem.Tím pleť připravíte na nanášení barvy, které budou následně lépe držet.
  2. Udělejte dítěti růžové tvářičky.
  3. Připravte si černou barvu, kterou v kelímku štětcem trochu rozmíchejte s vodou, aby měla krémovější konzistenci.
  4. Poté začněte s nanášením na obličej. Začíná se od nosu, tedy čenichu, na který se nakreslí menší trojúhelník se základnou nahoře.
  5. Nad pusou se pak vede svislá čára až ke rtům.
  6. Pro zdůraznění čenichu od vnějšího koutku rtů veďte zakroucenou čáru až k nosu. Jedná se vlastně o vykreslení nosoretních rýh.
  7. Nad rty pak nakreslete na každou stranu tři tečky, z nichž vyrůstají pomyslné vousky.
  8. Vousy namalujte přes tváře.
  9. V tomto bodě můžete přestat s malováním a pouze namalovat dlouhé oční linky na pohyblivé víčko, anebo dále pokračovat a vytvořit ještě důmyslnějších kočičí vzhled.
  10. Nad horní víčko vykreslete nadočnicové oblouky, viz video.
  11. Tváře dál zvýrazněte kočičími chloupky.
  12. Na závěr můžete k dozdobení použít stříbrné třpytky, které naneste na rty a horní víčko.

Další podobné výtvory:

Barevné malování na obličej

Jestliže hledáte něco výraznějšího, v čem by vaše holčička vynikla mezi ostatními dětmi. Pak potřebujete vytvořit barevnější masku kočky. K tomu vám poslouží další návod. Základ bude stejný jako u předchozího tutoriálu až do bodu 8, akorát s tím rozdílem, že budete používat více barviček. Pojďme se tedy na to podívat.

Co budete potřebovat? Určitě opět růžovou tvářenku, bílou, černou a růžovou barvu na obličej, štětec a houbičku na make-up.

  1. Udělejte dítěti růžové tvářičky.
  2. Nad kořen nosu bílou barvou na obličej vykreslete kočičí ouška a hlavičku. Podrobněji postup můžete vidět na videu níže. Kudrlinku, kterou vizážistka vytváří, vy dělat nemusíte.
  3. Dále bíle nabarvěte celé místo nad horním rtem, které poslouží jako základ kočičího čumáčku, z něho později budou vyrůstat vousky.
  4. Dále použijte růžovou barvu na obličej a tou vykreslete na čele vnitřek kočičích oušek.
  5. Štětcem namočeným v růžové barvě nakreslete na nos trojúhelník se základnou nahoře.
  6. Na závěr černou barvou obtáhněte vytvořená ouška na čele a čumáček. Čumáček nezapomeňte ve středu nad horním rtem rozdělit svislou čárou na dvě poloviny, do nichž udělejte roztomilé tečky. Z teček pak můžete vést dlouhé vousky až na tváře. Vousy ve videu chybí, vy si je tam ale můžete jednoduše přikreslit.
  7. Na závěr můžete dítěti ještě přidělat černé dlouhé linky na horní víčko a vše doladit stříbrnými či zlatými třpytkami na tělo.

Další podobné výtvory:

Pokud se vám malování na obličej nedaří…

Pokud se vám malování na obličej nedaří, nevěšte hlavu. Existuje spoustu další možností, jak dosáhnout ještě propracovanějšího kočičího kostýmu!

Zdroje:
https://www.byrdie.co.uk/
http://www.afacepaintingextravaganza.com/wp
https://www.nadinesdreams.com/
https://www.kinderschminken.li/

Videa vytvořili:
International Face Painting School
Silly Heather

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *