Období karnevalů je tady! Čím dítěti na obličej namalovat masku?

Masopust je doba rejů masek, karnevalových tancovaček a srandovních převleků. Jak ale takový karnevalový kostým nejlépe doplnit? Přece pěkným make-upem, který bude korespondovat s celým vzhledem! Děti malování na obličej milují, tak proč jim ho odepřít? Stačí vám jen několik pomůcek a snadno dítěti na obličej namalujete kočku nebo tygra.

Využijte toho, co máte doma, ALE…

K malování na obličej můžete využít šminek a dekorativní kosmetiky, kterou máte doma. Jenže bohužel někdy ani to nestačí, protože třeba takovou masku Šmouly, vodníka nebo právě třeba kočičky s klasickými malovátky jen těžko namalujete. V takovém případě jsou skvělým řešením:

  • Barva na obličej v kalíšku (16g), se kterou snadno pomalujete celou tvář. Nanášet ji můžete prsty nebo štětcem a kombinovat i s jinými barvami. Sytost barvy lze regulovat počtem nanesených vrstev. Barva se okamžitě po nanesení neloupe ani nepraská a vydrží na obličeji celý karnevalový ples. Po karnevalu stačí dítěti vlažnou vodou umýt obličej. Velkou výhodu představuje kompaktní balení barvy, které vám zajistí až 50 namalování!
  • Barvy na obličej v tubě (28ml) mají většinou krémovou konzistenci a jsou ideální nejen na facepaiting, ale také na pomalování celého těla. Po nanesení jim je ale třeba dát chvíli na zaschnutí. Opět se neloupou a lze je snadno umýt vodou a mýdlem.
  • Velice oblíbeným a praktickým pomocníkem při kreslení na obličej jsou také barvy na obličej ve formě pastelek nebo tužek, které se prodávají v setu několika barev a někdy připomínají voskovky. Nejvhodnější jsou k vykreslování detailů nebo malbě konkrétních obrázků. Takové pastelky se neztratí na žádné dětské párty, neboť jimi skvěle zabavíte děti. Ty si navzájem mohou malovat po obličeji a vy se nemusíte obávat nežádoucích obtisků všude kolem. Kromě toho jsou dermatologicky testované a vhodné pro citlivou dětskou pokožku.
  • Dalšími barvičkami, které vám pomohou vyšperkovat každý dětský karnevalový kostým, jsou barvy v paletce, které opět můžete zakoupit v různých baleních. Pokud sháníte barvičky na obličej cenově dostupné a v základních barvách, pak jsou tyto skvělou volbou.
  • Poslední možností je tekutý latex, který je skvělý v tom, že jakmile zaschne, tak se již nerozmaže. Přesto je však snadno smývatelný mýdlovou vodou. Použít lze i jako lepidlo, které vám poslouží k nanesení falešných jizev, škrábanců a zranění. Tím vytvoříte perfektní halloweenskou masku! Opět se jedná o barvu netoxickou, divadelní kvality.

Pohrajte si s detaily

Pokud chcete vytvořit spíše decentnější dětskou masku, například pro malé princezny, pak se vám určitě budou hodit nalepovací kamínky na obličej, které stačí umístit okolo očí nebo na čelo a máte vzhled vznešené princezny okamžitě hotový. Podobně vám mohou posloužit třpytky v tubě, jenž je možné nanést i na celé tělo. A cos takovými glitry v tubě vytvořit za masku? Tak třeba Zlatovlásku,Večernici, vílu nebo anděla.

Zdroje:
http://diycraftsfood.trulyhandpicked.com
https://cz.pinterest.com/

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *