Nejvtipnější karnevalové kostýmy pro dospělé

Karnevalové plesy a maškarní bály jsou neodmyslitelně spjaty se zábavou a bujarou náladou. A právě proto nejsou, tak jak si někteří myslí, pouze pro děti, ale i dospělé. Pořádají se většinou v menších městech a obcích a bývají událostí, na kterou se všichni těší, neboť karnevaly představují možnost se bez posměchu ostatních převléknout například za svoji oblíbenou filmovou postavu či obléknout uniformu svého vysněného povolání. Dokonce, čím vtipněji a věrohodněji bude váš kostým vypadat, tím větší bude vaše šance vyhrát cenu za nejhezčí masku!

Co je vlastně karneval?

Karneval je druh zábavy, kterou lidé pořádají k různým příležitostem. Zaměřen může být i tematicky, avšak nejčastěji bývá spjat s masopustem, který nastává po svátku Tří králů, tedy 6. ledna a končí Popeleční středou. Slovo karneval totiž původem pochází z italštiny, konkrétně ze slova „carne vale“, což v překladu znamená „maso sbohem“.

A masu sbohem se podle tradic dávalo o čtvrtka do masopustní neděle. V dnešní době však slovo masopust neboli karneval představuje období právě před velikonočním půstem a je protkán veselím, hodováním, tancovačkami a plesy. Někdy se můžete dokonce setkat se slovem šibřinky, což původně znamenalo sokolské taneční zábavy.

Inspirace na dámské karnevalové kostýmy

Dámské karnevalové kostýmy mohou být sexy, rozpustilé,vtipné i šokující. Záleží na tom, čemu dáváte přednost. Existují dokonce dámské kostýmy ve variantně pro maminky a jejich dcerky, anebo kostýmy pro páry, díky nimž budou všichni na plese vědět, že k sobě patříte!


Mezi nejoblíbenější dámské karnevalové kostýmy patří:

  • kostým 80. léta
  • kostým disco dance
  • kostým indiánky
  • kostým jeptišky
  • kostým sexy pirátky
  • kostým pračlověka nebo kostým ze seriálu Flintstoneovi
  • kostým zdravotní sestřičky
  • hippies kostýmy
  • kostým Marge Simpsonové
  • kostým kovbojky

Tyto a mnoho dalších povedených kousků můžete najít v našem e-shopu Partyzon.cz

Nápady na pánské karnevalové kostýmy

Karneval je od nepaměti rejem komických masek a převleků, a tak stojí za to, popustit alespoň pro jednou uzdu své fantazii a zapomenout na obvyklou střídmost. V kategorii pánských kostýmů máte na výběr celou řadu skvělých masek od klaunů, přes drsné mafiány až po uvolněné hippies.

K těm nejvychytanějším kostýmům, ve kterých zaručeně zaujmete, však patří v poslední dobou oblíbené karnevalové kostýmy piggyback, anebo všemi známé boratky.

Kde a čím se nechat při výběru karnevalového kostýmu inspirovat?

Pokud stále přemýšlíte nad tím, jaký kostým na maškarní bál zvolit, pak se pozorně rozhlédněte kolem sebe, inspirace se totiž nachází všude kolem nás. Inspiraci můžete například najít ve filmech, seriálech a obecně v televizi. Neobvyklé také nejsou kostýmy podle komiksových postav či podle známých celebrit. V současné době jsou poměrně oblíbené dokonce kostýmy inspirované politickou scénou, například Donaldem Trumpem nebo Kim Čong-unem. Co se týče seriálů a filmů, pak mezi stále populární kostýmy patří ty napodobující postavy z Harryho Pottera, anebo z Game ofThrones.

Jestliže vás stále nic nenapadá, pak vám nezbývá nic jiného než otevřít svoji šatní skříň a zapátrat v obnošeném či vůbec nenošeném šatstvu, a to využít při výrobě svého kostýmu. Máme pro vás několik jednoduchých tipů na hade made karnevalové kostýmy.

  • Na kostým kovboje budete potřebovat pouze obnošené džíny a kostkovanou košili. Převlek pak pouze doplňte zakoupeným kovbojským kloboukem, opaskem a pistolí.
  • Dalším super rychlým kostýmem je strašák v poli, na který budete opět potřebovat kostkovanou flanelovou košili, obnošené dlouhé kalhoty a slaměný klobouk. Celkový look podtrhněte sem tam zastrčenou slámou či barvami na obličej.
  • Kostým čarodějnice patří k těm na domácí výrobu nejméně náročným. Postačí vám k němu pouze černé oblečení, nejlépe černá sukně, černý top a černé punčochy. Samozřejmě vám ale nesmí chybět špičatý černý klobouk. Podobně pak můžete vyrobit kostým kouzelnice, kdy klobouk a šaty pošijte vystřiženými hvězdami z kusu žluté a bílé látky. Na závěr si nezapomeňte vyrobit kouzelnickou hůlku z klacíku obarveného načerno.

Podle čeho karnevalové kostýmy vybírat?

Nejvíce záleží na tom, zda má bál, na který se chystáte určené téma či ne. Pokud ano, pak se svým kostýmem toto téma snažte co nejlépe vystihnout. Dalším aspektem, na který byste při výběru kostýmu měli brát zřetel, je věk. To samozřejmě platí zejména tehdy, pokud kupujete dětský kostým. Proto si vždy před koupí nejdříve ověřte pro kolika roční dítě je kostýmek určen, ať předejdete neradostnému překvapení.

Dále svoji roli při nákupu karnevalových kostýmů určitě hraje i cena. Zpravidla platí, že čím levnější kostým zvolíte, tím menší bude mít životnost a zároveň materiál nebude příliš kvalitní. Toto ale neplatí vždy. Přesto ale před nákupem zapřemýšlejte, jak často kostým budete používat, zda každoročně či pouze jen na jednorázovou událost a podle toho se rozhodněte, zda budete investovat do dražšího, často i více propracovaného modelu, anebo do lacinějšího.

Zdroje:
http://www.coolest-homemade-costumes.com
http://milltalks.com/creative-halloween-costumes-for-couples/
https://www.brit.co/most-popular-costumes/
https://www.chasing-fireflies.com/
https://www.buzzfeed.com
http://dallasvintageshop.com/
http://foster2forever.com/

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *