Nevíte, za co jít na Halloween? Tipy na halloween kostýmy ?

Pořád váháte, co si obléct na blížící se halloweenský večírek? Máme pro vás několik skvělých tipů na halloween kostýmy, ve kterých určitě zaujmete a budete originální. Na své si přijdou jak milovníci strašidelných masek, tak ti, kteří hledají spíše kostýmy vtipné a neokoukané.

Význam Halloweenu

Halloween je svátek, který se slaví 31. října převážně v anglicky mluvících zemích. Halloweenské oslavy však nejsou výjimkou ani u nás. Jedná se vlastně o obdobu našich českých Dušiček, avšak Halloween se pojí s tradicí převlékání do hororových kostýmů.

Podle pověstí se s v noci z října na listopad stírají hranice mezi světem živých a mrtvých, takže nás mohou zesnulí přijít navštívit nebo strašit. Kromě našich milujících, se kterými bychom alespoň jeden den v roce rádi strávili, se ale do světa živých vrací i temné bytosti, před nimiž nás mají chránit právě vydlabané dýně se zapálenými svíčkami.

Halloween masky a kostýmy – inspirace a nápady

Když se řekne halloweenský kostým většině z nás se vybaví maska upíračerným pláštěm, vyceněnými zuby a odkapávající krví z koutku úst. Možná je to tím, že máme upíry spojené se strašidelnými filmy a americkými seriály, anebo pro nás představují nevyzpytatelné a hrůzostrašné tvory, kteří v noci ožívají a loví. Ať už je to tak či onak, jedno je jisté – v kostýmu upíra dokonale zapadnete do halloweenského prostředí!

Na upířím kostýmu je také skvělé to, že si k němu můžete vytvořit vlastní příběh. Váš upír může být mírumilovný, jako Cullenovi z Twilight ságy, anebo naopak krvežíznivý rozparovač, kterého nic nezastaví. V takovém případě nezapomeňte svůj upíří vzhled doplnit umělou krví a krvavými nedioptrickými kontaktními čočkami. Slečny a dívky zase mají možnost dodat svému kostýmu upírky sexy šmrnc pomocí svůdných punčoch a dlouhé vlnité paruky, stejně jako můžete vidět na fotce.

Strašidelné kostýmy ze záhrobí

Další tradiční halloweenskou postavou je kostlivec, jehož masku si můžete buď vyrobit, anebo koupit. Pokud se rozhodnete pro jeho výrobu, pak budete potřebovat černou mikinu s kapucí a černé kalhoty, na které bílou fixou na textil namalujte kostru lidského těla.

Výsledný kostým nezapomeňte podtrhnout bílým make-upem a černými kruhy okolo očí, jež vytvoříte jedině s pomocí speciálních líčidel na obličej, jakými jsou bílá barva na obličej a černá barva v tubě. Díky nim vám make-up vydrží celý hallooweenský večírek beze změny.

Pro někoho ale tvorba kostýmu kostlivce může být zbytečně náročná a zdlouhavá. My se tomu vůbec nedivíme, neboť k tomu, aby kostlivec vypadal opravdu dobře, je zapotřebí notné dávky zručnosti a výtvarného umění. Jestliže se tedy nechcete na svůj um příliš spoléhat, a chcete si být jisti, že váš kostým kostlivce bude vypadat dobře, můžeme vám doporučit pánský i dámský kostým kostlivce a pro děti dětské svítící rukavice s potiskem kostry.

Další nezbytné doplňky, jako jsou například ozdobné nalepovací krystaly, najdete v kategorii doplňky na Halloween.

Chcete vypadat jako z hororu? Oblečte si kostým ducha, zombie nebo smrtky

Kostým smrtky je oblíbený zejména u mužů, neboť černý hábit zakrývá celou postavu a ženy většinou touží po kostýmech, které působí lehce svůdně. Kompletní kostým smrťáka proto máme i ve velikosti L a opatřit si k němu lze skládací kosu, která vypadá mimořádně věrohodně.

Pro dámy z této duchařské kategorie halloweenských kostýmů zase nabízíme skvostný kostým mrtvé nevěsty, jehož součástí jsou i černé růže a čelenka.

Na Halloween večírku samozřejmě nesmí chybět maska zombie. Oblečte si ji tento rok vy a vyrazte dech všem přítomným svým autentickým vzhledem! Pro masku zombie je typické mrtvolné a pomalu se rozkládající vzezření, které vytvoříte pomocí několika dobře umístěných zranění.

Tím pravým ke kostýmu zombie je zranění odhalující čelist, které jednoduše upevníte pomocí latexového lepidla a následně ho pro lepší efekt potřísníte umělou krví. A pokud hledáte nějakou jednodušší alternativu, pak můžete vyzkoušet například gumovou masku zombie.

Halloweenské kostýmy podle filmových postav

Asi každý z nás už alespoň na okamžik viděl postavu klauna z filmu To, která nahání hrůzu a husí kůži. A přesně tento film udělal právě z klaunů nejžádanější halloweenský kostým současné doby. Pokud hledáte strašidelnou masku klauna i vy, u nás ji najdete! Nabídnout vám můžeme masky klaunů s ohavnými prohnilými zuby, šílenýma očima a svítícími prvky.

Pro slečny a dámy je na halloweenskou párty zase vhodný kostým zakrvácené zdravotní sestřičky, ve kterém budete vypadat jednoznačně úchvatně. Hlavně nezapomeňte na detaily v podobě stetoskopu a injekční stříkačky, ať váš look okamžitě prozradí, že jste ochotna se vrhnout i do jakékoliv sebebeznadějnější operace! Kostým zdravotní sestřičky můžete samozřejmě také pocákat umělou krví.

Nadpřirozené a roztomilé bytosti k Halloweenu také patří

Pokud chcete na halloweenský večírek přijít originálně oblečená, pak rozhodně neváhejte sáhnout po jedné z následujících možností.

Obléct se můžete například do stylu unicorn, tedy jako roztomilý jednorožec. Potřebovat budete pouze tutu sukni v pastelové barvě, jednobarevný top a čelenku s jedním rohem. Make-up stačí udělat jednoduchý, lehký a bohatě zdobený kamínky. Podobně můžete vytvořil kostým ledové královny.

Další možností, co si obléct na Halloween a nebýt jako strašidlo, je kostým malé mořské víly, ve kterém budete rozhodně nezapomenutelná! Nechat se inspirovat můžete například videem pod textem, kde můžete vidět, jak lze milou Ariel proměnit v „zombie“ Ariel.

Oba kostýmy můžete dále vyšperkovat vhodnými parukami. Ke kostýmu jednorožce perfektně ladí ombre paruka a ke kostýmu Ariel naopak jednobarevná červená paruka.

 

Vtipné Halloween kostýmy z instagramu a kostýmy pro páry

Zastáváte názor, že nejdůležitější je se bavit? Pak vás určitě zaujmou piggyback kostýmy, kterou jsou vhodné jak na Halloween, tak na divadelní představení či karneval.

Své známé jistě také pobavíte kostýmem v hippies stylu, který si můžete vzít společně s vaší partnerkou. A aby vaše kostýmy měly halloweenský nádech, potřísněte je umělou krví. Dalším kostýmem pro páry je například kněz a jeptiška, anebo zombie zdravotní sestřička a zombie chirurg. V takových kostýmech všem vyrazíte dech!

 

 

Nechte se inspirovat u zvířat

A když nevíte, co na sebe, zvířata jsou dobrou inspirací! Stačí když se oblečete kompletně do černého a na hlavu si jen vezmete latexovou masku vlka, která je pošitá šedivou srstí, anebo celoobličejovou masku zombie pandy. A jestliže stálé váháte, možná vám pomůže tato fotka chobotnice, která je důkazem toho, že řešení se vždycky najde! ?

Už víte, za co půjdete?

Ať už se chystáte na domácí výrobu nebo hotový kostým, níže najdete seznam věcí, které by se vám mohly hodit. V našem e-shopu www.partyzon.cz seženete:
STRAŠIDELNÉ KOSTÝMY A MASKY
  • kostýmy a masky pro zombie, upíry, klasické i mexické kostlivce, smrtky, čarodějnice
  • vtipné i sexy kostýmy na Halloween
  • Halloween kostýmy pro děti a dospělé
FX MAKEUP PRO HALLOWEENSKÉ LÍČENÍ
  • umělá krev – krev v tubě, gelová, ve spreji, na textil, velké i malé balení falešné krve, zelená krev pro zombie
  • tekutý latex pro vytváření umělých zranění
  • umělé kůže, hotová nalepovací zranění
  • divadelní barvy na obličej a tělo
  • spreje na vlasy – třeba zelený pro Jokera a červenomodrý pro Harley Quinn
CRAZY ČOČKY NA HALLOWEEN
  • kontaktní čočky – bílé pro zombie, červené, šedé pro upíry, sytě modré, zelené pro ještěrku, se spirálou, …
DEKORACE A VÝZDOBA NA HALLOWEEN
  • umělá pavučina, potrhané látky, cedule, pásky s výstražnými nápisy
  • gumoví pavouci, hadi, netopýři
  • lebka na stůl, kostlivci

Nebo hledáte něco jiného?

  • Párty kostýmy, karnevalové masky, čelenky, paruky, tylové TUTU sukně, speciální FX make-upy, divadelní barvy, klobouky, …
  • Párty podle témat – Piráti, Hawaii párty, Indiáni, Kovbojové, Čarodějnice, Mikuláš, Halloween, …
  • Vše najdete na e-shopu www.partyzon.cz

 

 

 

Zdroje:

https://www.dailymail.co.uk
https://cz.pinterest.com
https://www.myproana.com
https://www.instyle.com
https://www.deviantart.com

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *