Přemýšlíte, jak vyrobit kostým anděla? Zde najdete několik možností

Potřebujete rychle vyrobit kostým anděla pro svoji dcerku, anebo přímo pro sebe, ale nevíte, jak na to? Pak je tento článek přesně pro vás! Najdete v něm několik tipů, jak nenáročně a rychle vyrobit hezký kostým anděla, ve kterém to vaší dceři nebo vám bude slušet a rozhodně si neutrhnete ostudu.

Jak by měl správný kostým anděla vypadat?

Jak jistě každý ví, anděl doprovází Mikuláše a čerta a představuje hodnou a dokonalou bytost, která děti odměňuje a rozdává jim sladkosti. A právě podle toho by měl kostým anděla také vypadat. Základem jsou nebesky bílé šaty a velká andělská křídla. Bez těchto dvou věcí by totiž kostým anděla nebyl úplný. Dále je pak možné převlek doplnit o bílou, blonďatou nebo třpytivou paruku a andělskou svatozář, podle které vás již na míli daleko každý pozná. Kostým anděla je skvělý v tom, že každá žena v něm může vypadat žensky a není potřeba se zošklivovat. Líčení postačí decentní, možná jen sem tam s několika třpytkami a zdravíčkem na tváře. A právě díky své nenáročnosti patří převlek anděla k nejoblíbenějším.

Co vám nesmí chybět?

  • bílé šaty
  • andělská křídla
  • svatozář
  • blonďatá, bílá či stříbrná paruka
  • stříbrné či zlaté třpytky na tělo a obličej
  • třpytivý sprej na vlasy

Vyrobte kostým anděla pro děti i dospělé z toho, co máte doma

Na výrobu kostýmu anděla budete potřebovat:

  • pevný karton nejlépe z bílé krabice
  • průhlednou lepicí pásku
  • prádlovou gumičku nebo provázek
  • nůžky a obyčejnou tužku
  • univerzální lepidlo
  • obvazovou vatu či peříčka

Na výrobu kostýmu anděla není potřeba příliš věcí a většinu z nich má určitě každý doma. Na křídla budete potřebovat silný karton nebo karton z bílé krabice, na který si křídla nejdříve načrtněte tužkou a poté je vystřihněte. Pokud máte klasický hnědý karton, pak jej natřete bílou barvou, anebo křídla obkreslete na bílý papír, který posléze vystřihněte a na karton nalepte. Tak vaše křídla získají sněhově bílou barvu.

Další možností je křídla vyrobit z drátku, na nějž pak navléknete bílou silonku.

Ve středu křídla slepte lepenkou, anebo je připevněte sešívačkou k menšímu, mírně přehnutému kartonu, který získáte z toho, co vám z krabice zbylo. Tímto způsobem obě křídla spojíte. Blízko středu udělejte na každém křídlu dvě dírky, kterými provlečete stuhu nebo bílou gumičku a následně křídla připevníte k převleku. Pokud jste si vybrali gumičku, pak křídla můžete na oblečení obléct jako batoh, jestliže máte stuhu nebo provázek, pak počítejte s tím, že vaše šaty budou muset mít na zádech otvor, kterým provázek provléknete, obtočíte kolem těla a křídla upevníte.

Teď konečně začne zábava, do které můžete zapojit i děti. Křídla natřete lepidlem a hustě je polepte chomáčky vaty nebo koupenými bílými peříčky. Nápadům se meze nekladou, proto pokud budete mít chuť, můžete na závěr křídla přestříkat třpytivým lakem na vlasy, nalepit na ně flitry nebo alobal, či pro ty nejmenší andělská křídla doladit rolničkami, ze kterých budou mít určitě radost.

Pokud už máte křídla hotová, šaty už nebudou problém. Postačí vám bílá dlouhá sukně, či šaty ušité z ubrusu nebo jiného oblečení. Ty pak polepte z papíru vyrobenými hvězdičkami, anebo hvězdy namalujte stříbrným fixem. Nakonec nezapomeňte ještě vystřihnout hvězdičku ze zlatého nebo žlutého papíru, kterou přilepte na čelo.

Jak si ušetřit trápení s výrobou kostýmu?

Pokud nejste zrovna zruční, nebo na výrobu kostýmu nemáte čas, je možné si celý kostým anděla koupit, anebo si dokoupit pouze nutné doplňky, jakými jsou svatozář, paruka a andělská křídla, která dnes již seženete v různých velikostech a provedeních. Skvělým a nápaditým řešením, kterým se jistě odlišíte od ostatních andělů, je bílá tutu sukně. Ta je k sehnání jak pro maminky, tak i malé holčičky. Před chladem se můžete chránit rafinovaně pomocí bílých rukaviček a bílých punčocháčů.

Nezapomeňte také na andělský make-up, který pozvednete na vyšší úroveň stříbrnými či zlatými detaily, jež vykouzlíte například s pomocí zlaté či stříbrné barvy na tělo a obličej. Kromě toho zlaté doplňky dovedou bílý vzhled příjemně oživit.

Co u nás můžete sehnat a co by se vám mohlo hodit?

  • dámské či dětské kostýmy anděla
  • bílé tutu sukně pro děti i dospělé
  • barevné kontaktní čočky
  • bílé punčocháče a nadkolenky
  • dlouhé či krátké bílé rukavičky
  • stříbrná, zlatá či bílá barva na obličej a tělo

Zdroje:

https://cz.pinterest.com, http://thecrafttrain.com, http://www.dreamystitches.com

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *