3 praktické návody, jak vyrobit dětskou masku na karneval

Přemýšlíte, z čeho a jak vyrobit hezkou dětskou masku na karneval? Poradíme vám. V tomto článku najdete tři jednoduché návody na dětské karnevalové masky, díky kterým skvěle doplníte dětský karnevalový kostým. Do procesu tvoření můžete zapojit i samotné děti a podpořit jejich tvůrčí schopnosti. Postupy nejsou vůbec složité, ani náročné. Krásný výsledek je tedy zaručen!

1. Dětská karnevalová maska z papírového tácku

Velice jednoduchou a efektivní masku na maškarní ples můžete vyrobit z papírového tácku. Její výroba vám nezabere mnoho času a zároveň na ní nepotřebujete žádné speciální pomůcky. Vystačíte si pouze s nůžkami, barevnými papíry, lepidlem a samozřejmě s papírovými tácky, které lze sehnat v různých barvách. Pokud se vám ale nepodaří barevné tácky sehnat, kupte alespoň čistě bílé, které pak pokreslete temperami. Vystřihněte do tácku dva otvory na oči, anebo použijte děrovačku.

  • Nejprve tácek rozstřihněte napůl.
  • Vystřihněte do tácku dva otvory na oči, anebo použijte děrovačku.
  • Z barevného papíru vystřihejte různě barevná pírka a zobáček.
  • Ozdoby z barevného papíru nalepte na tácek.
  • Nezapomeňte ke kraji masky přilepit držátko, anebo udělejte po stranách masky dírky, kterými provlečte gumičku. Vaše dítě tak bude mít volné ruce na tanec.
  • Další výtvory:

2. Papírová karnevalová maska pro děti

Pro výrobu této škrabošky budete nejdříve potřebovat šablonu, kterou si můžete buď sami namalovat, anebo probrouzdat internet a některou si stáhnout, vytisknout a vystřihnout. Nejlepší ale je si vyrobit svoji vlastní, neboť její velikost můžete přizpůsobit konkrétnímu dítěti.

Náš tip: Pořídit také můžete pevnou bílou škrabošku na domalování, která je již s gumičkou. K dostání je pro děti i dospělé v celoobličejové a škraboškové variantě.

Pokud již šablonu máte, překreslete ji na tvrdý papír té barvy, podle toho, jakou škrabošku vytváříte. Na závěr ji dozdobte fixami, nalepenými pírky, knoflíky, třpytkami, flitry, nebo třeba vatou. K hotové škrabošce přilepte držátko ze špejle nebo klacíku. Popřípadě přidělejte po stranách škrabošky dírky na gumičku.

3. Použijte čelenku, na kterou připevněte papírové nebo plyšové uši

Úplně těm nejmenším nejvíce sluší roztomilé čelenky s ušima králíčků a kočiček. Přece jen malé děti potřebují volnost a dostatek pohybu, který by jim jinak příliš velké celoobličejové masky akorát ubíraly. Zároveň potřebují volné ručky na občerstvení. Pořiďte jim tedy klasickou čelenku, ke které připevněte ouška z tvrdého barevného papíru, anebo tykadla z chlupatého drátku. Využít také můžete látkové dekorativní plsť. Nos pak dítěti začerněte a udělejte růžové tvářičky.

Náš tip: Pokud se nechcete s výrobou zdržovat, můžete si karnevalovou čelenku koupit. Například čelenka s tykadly perfektně doplní kostým berušky a tygří uši na čelence zase podtrhnou kostým divoké šelmy. K některým čelenkám jsou dostupné i další doplňky, jako například ocásky.

  • Potřebovat budete nůžky, čelenku, tavnou pistoli a vystřižené uši z papíru nebo z látkové plsti.
  • Ouško přepulte a svisle rozstřihněte.
  • Vzniknou vám na každém oušku dva zářezy.
  • Nyní použijte tavnou pistoli a ouška slepte podle obrázku níže.
  • Teď přijde na řadu čelenka a její slepení s ouškama.
  • Nyní, když už máte ouška připevněné k čelence, můžete je ještě barvičkami nabarvit a přidat jim na přirozenosti.

Zdroje:
https://www.babyeffect.net/
https://gingercasa.com/
etsy.com
https://lifeasmama.com/
https://cz.pinterest.com/
https://www.diyncrafts.com/
https://seekatesew.com/
http://mermagblog.com/
https://livefreecreative.co

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *